Civil szervezetek majálisa

2019.05.02. 07:00

Közös főzés, strandfoci és művészeti bemutatók a zalalövői tóparton

A helyi civil szervezetek közös májusf­a-állításával már kedden este kezdetét vette a majális az északnyugat-zalai kisvárosban. Tegnap kulturális műsorral és további közösségi programokkal várták az érdeklődőket.

Gyuricza Ferenc

A Táncoló Talpak csoportja a színpadon Fotó: Gyuricza Ferenc

A rendezvények helyszíne a Borostyán-tó melletti terület volt, Zalalövőn már 2003 óta itt rendezik a majálist. A programokat koordináló Zalalövői Városszépítő és Környezetvédő Egyesület elnöke, Gyarmati Antal lapunknak elmondta: gyakorlatilag minden egyes aktív civil szervezet igyekszik valamilyen szinten képviseltetni magát a majálison.

A Táncoló Talpak csoportja a színpadon Fotó: Gyuricza Ferenc

– Ez valóban egy közösségi program, amit a helyi társadalom megerősítése érdekében, s az itt élők szórakoztatására szervezünk – mondta Gyarmati Antal. – Az egész napos programnak egyik legfontosabb része a közös főzés, ami nem versenyjelleggel zajlik, hanem arra kérjük a résztvevőket, készítsenek annyi adag ételt, hogy közösen meg tudjunk vendégelni mindenkit, aki kilátogat a tó mellé.

Közben egymást érik a programok. A majális strandfoci bajnoksággal kezdődött, amelynek győztese a 16–18 éves fiatalokból álló Kukori csapata lett. A gólkirály is a győztes csapatból került ki Fekete Zoltán személyében, aki hétszer talált a kapuba. A legjobb kapusnak a Zalalövői TK hálóőrét, Matthew Earth-öt választották, így a hetesrúgó versenyen is neki kellett a kapuba állnia. Közben a Borostyán-tavon a helyi modellezők tartottak látványos bemutatót, a nyári tábor területén íjászati lehetőség várta az érdeklődőket, voltak kézműves-foglalkozások is, a színpadon pedig művészeti csoportok, szólisták váltották egymást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában