6 millió forintba kerül

2019.05.17. 09:00

Június közepére elkészülhet a zalalövői szabadtéri fitneszpark

Amennyiben az időjárás engedi, úgy június közepére teljesen elkészül az a szabadtéri felnőtt-fitneszpark, amelyet a Deák Ferenc úton alakíttat ki az önkormányzat. Az eszközök döntő többsége már telepítésre került, ám területrendezési munkálatokra még szükség lesz.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal polgármester a készülő fitneszparkban Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Minderről Pintér Antal, a város polgármestere számolt be lapunknak, aki azt is hozzátette: a beruházást az egészséges életmódra nevelés miatt tartotta fontosnak az önkormányzat. A fitneszpark kialakítását egy európai uniós pályázatnak köszönhetően sikerült megvalósítani, a beruházást teljes egészében lefedi a támogatás.

– Tapasztalataink szerint a helyi lakosok körében egyre nagyobb a fogékonyság a sportolási lehetőségek iránt – mondta a polgármester.

– Nemcsak a versenysportra, hanem a tömegsport jellegű programokra is igény mutatkozik városunkban, s az egészséges életmód is mind népszerűbbé válik. Bízunk abban, hogy a szabadtéri felnőtt-fitneszpark létrehozásával hozzá tudunk járulni a helyiek egészséges életmódjához, hiszen azt szabadon használhatják majd a városban élők, de a településre látogatók is.

Pintér Antal polgármester a készülő fitneszparkban Fotó: Gyuricza/Zalai Hírlap

Pintér Antal azt is elmondta, hogy olyan eszközöket telepítettek a parkba, amelyek valamennyi izomcsoport fejlesztését, valamint az általános erőnlét javítását egyaránt lehetővé teszik, de akár kellemes kikapcsolódást is nyújthatnak a mozogni vágyók számára. Megtudtuk tőle: a beruházás teljes költsége mintegy hatmillió forintot tesz ki, ennyiből az eszközök megvásárlásán és telepítésén túl az egyéb munkák – például a területrendezés – is kijönnek.

Az önkormányzat jövőbeni tervei közé tartozik a park fejlesztése, egy játszóteret is szeretnének mellé kialakítani, hogy adott esetben a kisgyermekes családok tagjai közösen is használhassák majd az ily’ módon teljessé váló létesítményt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában