Elhunyt

2019.05.25. 07:00

In memoriam Tarsoly József

Tarsoly József, lapunk egykori főszerkesztője, a zalai sajtó- és sportélet meghatározó alakja május 20-án, 76 évesen, hosszan tartó súlyos betegség után elhunyt.

Arany Horváth Zsuzsa

Pakodon született, a Zrínyi-gimnáziumban érettségizett, ahol labdarúgó kapus volt, majd nyomdászatot tanult Budapesten 1963-ig. Hazatérve kapus lett a város NB II-es kézilabdacsapatában, és a Zala megyei Nyomdában dolgozott. 1969 és 1981 között a Zalai Hírlap munkatársa volt, vezette a sportrovatot. Írt a Labdarúgás című lapba, illetve a győri és a pécsi rádiót is tudósította. 1981 februárjától a Magyar Távirati Iroda zalai szerkesztőségének munkatársa, 1988 júniusától vezetője volt. 1990-ben visszatért a Zalai Hírlap szerkesztőségébe, melynek kollektívája még ebben az évben főszerkesztővé választotta. A tisztségről egy év után lemondott, de 1999 februárjáig lapszerkesztői posztokon dolgozott, majd betegsége miatt nyugdíjba vonult. A zalaegerszegi televíziók bemutatták a város sporttörténetének jelentős személyiségeiről, eseményeiről készített filmjeit. 2004-től két év alatt készítette el a megye és Zalaegerszeg sporttörténetének európai mércével is kiváló számítógépes adatbázisát, melynek CD változata a megyei és városi könyvtárban kutatható. Abban az évben Zalaegerszegért-díjjal tüntették ki. Közel 100 életút-interjút készített kiemelkedő sportolókkal, köztük a legendás Aranycsapat több tagjával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában