Júniustól használhatóak

2019.05.02. 12:00

Hamarosan vízibiciklizni és csónakázni lehet a kanizsai Csótón

Megérkezett, ám egyelőre a Csónakázó-tó partján a kajak-kenu bázison „pihen” az a vízibiciklikből és csónakokból álló flotta, melyeket várhatóan júniustól lehet használni a tavon.

Benedek Bálint

A zöld és narancssárga színű flottát egyelőre Sári Nándor őrzi a kajak- kenu klub bázisán Fotó: Szakony Attila

A városvezetés évek óta kiemelt figyelmet fordít a tóra, ahol az elmúlt időszakban több fejlesztés történt. Gőzerővel folynak a tavat körülölelő kerékpárút kivitelezési munkálatai, a családok körében egyre népszerűbb a város legnagyobb játszótere, valamint a kilátó. Nemrég az XCO kerékpáros pályán rendeztek látványos versenyt, ami szintén sok látogatót vonzott. A tó egyedülálló természeti értékekkel rendelkezik, mindezeknek hála a pihenni vagy sportolni, feltöltődni vágyó emberek is előszeretettel választják.

A zöld és narancssárga színű flottát egyelőre Sári Nándor őrzi a kajak-kenu klub bázisán Fotó: Szakony Attila

A közelmúltban az önkormányzat 4,3 millió forintos saját forrásából a várost jelképező zöld és narancssárga színekben négy vízibiciklit, három csónakot, illetve egy mentőcsónakot vásárolt. Ezek beszerzésével egyértelmű céljuk, hogy a Csónakázó-tavon a nevéhez hűen ismét lehessen csónakázni. Azonban ezek egyelőre még a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub telephelyén, biztonságban várják a vízre bocsátást.

– A rendkívül masszív, új vízi eszközök bérlési lehetősége a jövőben a kajak bázissal szemközti parton a büfé üzemeltetőjéhez kerülhetnek – fogalmazott Sári Nándor, a Plastex Kanizsa Kajak-Kenu Klub elnöke. – A vízibiciklik és csónakok egyaránt négyszemélyesek, míg a mentőhajót egy elektromos motor hajtja. Egyelőre folynak az egyeztetések arról, hogy milyen lehetőségek mutatkoznak a járművek tárolására, s állagmegóvására.

Ha ez megtörténik, akkor várhatóan a nyáron, júniusban már lehetne használni az eszközöket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában