Fidesz választási fórum

2019.05.18. 07:00

Dömötör Csaba: Most Európa jövője a tét

Nem állítjuk, hogy minden, Európába érkező ember terrorista, azt viszont igen, hogy a terroristák kihasználják a jelenlegi szabályozás kiskapuit – ezt Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára mondta tegnap a dél-zalai városban, a Fidesz választási fórumán.

Horváth-Balogh Attila

Cseresnyés Péter és Dömötör Csaba a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila

A politikus a Hevesi Sándor Művelődési Központ Farkas Ferenc termében tartott kampányrendezvényt „Üzenjük Brüsszelnek: a bevándorlást meg kell állítani!” címmel. Előtte pár perces sajtótájékoztatón ismertette álláspontját a közelgő európai uniós választással kapcsolatban.

– Soha ekkora tétje nem volt még európai parlamenti választásnak, mint amekkora annak van, amely előtt állunk – jelentette ki Dömötör Csaba. – Ugyanis míg eddig elsősorban gazdasági vonatkozásai voltak a voksolásnak, most sokkal többről, az előttünk álló évtizedek biztonságáról van szó. A biztonság pedig nyilván feltétele a gazdaság fejlődésének. Azért került a választás fókuszába a migránskérdés, mert mindent megnyit, ami fontos a politikában, az életünkben: kik vagyunk, mik az értékeink, hogyan védjük meg ezeket, s egyáltalán, mi élünk-e a következő száz évben itt, a Kárpát-medencében, vagy mások? Ha pedig csupán gazdasági szempontokat vizsgálunk, akkor elmondható, hogy a migráció már most rengeteg költséget jelent Európa számára – ha még több bevándorló érkezne a kontinensre, az még nagyobb terhet róna a nemzetállamok költségveté­seire – fejtette ki.

Cseresnyés Péter és Dömötör Csaba a sajtótájékoztatón Fotó: Szakony Attila

A politikus szót ejtett még egy fontos kérdésről: a közbiztonságról. Mint rámutatott, az elmúlt években Nyugat-Európában nagyon sok erőszakos cselekmény elkövetői voltak migránsok; terrorakciók során eddig több mint 300 ember vesztette életét.

– Nem állítjuk, hogy minden, Európába érkező ember terrorista, azt viszont igen, hogy a terroristák kihasználják a jelenlegi szabályozás kiskapuit – szögezte le Dömötör Csaba.

A fórum résztvevőit – akik teljesen megtöltötték a Farkas Ferenc termet – Cseresnyés Péter államtitkár, országgyűlési képviselő köszöntötte, aki rámutatott: az ellenzék (benne Dobrev Klára, a DK EP-képviselőjelöltje) igyekszik azt elhitetni a magyar emberekkel, hogy nincs migránsügy. Az államtitkár jelezte: Magyarországon valóban így van, de ez csak a Fidesz-kormány intézkedéseinek köszönhető. Hogy így is maradjon, fontos, hogy minél többen voksoljanak majd május 26-án a Fidesz EP-képviselőjelöltjeire, mondta Cseresnyés Péter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában