Móka biztonságban

2019.05.13. 07:00

A vandálok nem kímélték a surdi játszóteret – szerencsére nemrég felújították

A település központjában, az óvoda mögötti közterületen közel tíz évvel ezelőtt készült játszóteret újította fel nemrégiben az önkormányzat saját forrásból.

Benedek Bálint

A felújított játszótér népszerű a gyerekek körében Fotó: Szakony

Kanász János, a település polgármestere szerint az idő vasfoga nyomot hagyott a játékokon, ezek megkoptak és sajnos a vandálok sem kímélték a parkban található eszközöket.

– A több mint 600 ezer forintos felújítás keretében az elemek jó részét kicseréltük, sőt, frissítésként padokat és asztalokat is elhelyeztünk, így a szülők is kényelmesen figyelhetik a gyermekeiket – mondta a településvezető. – Bár az óvodások udvarán is rendkívül sok játék található, mégis kifejezetten kedvelik a csúszdás várat és a többi eszköz is népszerű.

A felújított játszótér népszerű a gyerekek körében Fotó: Szakony

Kanász János hozzátette: noha az óvoda épülete néhány éve egy nagyobb beruházás keretében megszépült, folytatódik a rekonstrukció. Ennek keretében közel 15 millió forintos pályázati forrásból a konyha, valamint két egyéb helyiség készülhetne el. Illetve mivel a tető több helyen is beázott, ezért annak cseréje sem várathat magára. Ha ezeket a fejlesztéseket végrehajtják, akkor 21. századi körülmények várják majd a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában