Horvát kórusokkal

2019.05.20. 13:00

A Mura menti művészeti csoportok találkozója Nagykanizsán

Mária-­köszöntő címmel horvát kórusok találkozójára került sor vasárnap a Jézus Szíve-templomban.

Horváth-Balogh Attila

Stobos tamburazenekar és a tótszerdahelyi kórus is fellépett Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A Mura menti horvátok, illetve az anyaországból, Pre­logból érkező vendégek 15 órától előbb horvát nyelvű szentmisén vettek részt, amit Antun Hoblaj prelogi esperes celebrált, azután léptek fel a kórusok.

– A Mura menti horvátok körében ez az egyetlen olyan hitéletet erősítő rendezvény, amelyre a térség horvát ajkú településeiről érkező kórusok mindegyike egy-egy templomi énekkel készül – mondta Vargovics Józsefné, a szervező kanizsai horvát nemzetiségi önkormányzat elnöke. – Az is hagyomány, hogy a szentmisén horvát nyelvű a főcelebráns, mert fontos számunkra, hogy hitünket az anyaország nyelvén is gyakorolhassuk. Ezúttal a misén a Stobos tamburazenekar zenével, a prelogi énekkar pedig énekkel szolgált.

A Stobos tamburazenekar és a tótszerdahelyi kórus is fellépett Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az eseményt – amelyen a házigazdákon kívül prelogi, molnári, murakeresztúri, szepetneki, tótszentmártoni, letenyei, tótszerdahelyi, petriventei, semjénházi kórusok léptek fel – a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzatok Társulása támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában