A győztes sümegcsehi csapat lehet ott az országoson

2019.04.09. 15:00

Versenyt rendeztek a fenékpusztai gyűrűzőbázison

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Balaton-parti gyűrűzőbázisán rendezték meg a civil szervezet madarak és fák napi országos versenyének területi döntőjét.

győztesek: Juhász Norbert, Fraller Levente (6. osztály), Kristyán Gergő (8. oszt.) és Czeiner Éva felkészítő tanár Fotó: Fazekas-iskola

A madarak és fák napja hazánkban 1902-ben kezdődött hagyomány, évről évre május 10-én ünnepeljük – áll a versenykiírásban. A cél, hogy felhívja a lakosság és különösen a fiatalok figyelmét a bennünket körülvevő élővilágra, a természetvédelem fontosságára.

Az MME versenyére 10–14 éves gyerekek jelentkezését várták háromfős csapatokban. A zalai résztvevőket hívták Fenékpusztára, ahol a tét nagy volt, hiszen a győztes továbbjutott az országos fináléba.

– Köszönjük a részt vevő csapatok és a felkészítő pedagógusok munkáját – kezdte a viadal értékelését Benke Szabolcs, az MME Zalai Helyi Csoportjának elnöke. – Az időjárás ugyan nem kedvezett, de a gyerekek nagyon lelkesen vetették magukat a küzdelembe. És az egyszerűnek nem nevezhető feladatok ellenére szép eredmények születtek.

győztesek: Juhász Norbert, Fraller Levente (6. osztály), Kristyán Gergő (8. oszt.) és Czeiner Éva felkészítő tanár Fotó: Fazekas-iskola

A versenyzőknek írásbeli feladatokat kellett megoldaniuk, illetve madárhang-felismerés is szerepelt a programban. A győzelmet végül a sümegcsehi Fazekas József Általános Iskola együttese szerezte meg (a lehetséges 66 pontból 63-at begyűjtve). A dobogóra a zalaegerszegi Ady- és a zalaapáti iskola egyes számú csapata fért fel.

A győztesek egyhetes nyári táborozási lehetőséget nyertek Fenékpusztán, ahol ott lehetnek a második helyezettek is, önköltséges áron.

A harmadik helyezettek pólókat kaptak.

Az országos döntő május 10-én következik a Heves megyei Felsőtárkányban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában