Rendezvénysorozat

2019.04.13. 07:00

Több mint száz programmal készültek a zalaegerszegi iskolák a Szakmák éjszakájára

Negyedik alkalommal szervezték meg a Szakmák éjszakáját. A pénteken megnyílt és késő estig tartó pályaorientációs rendezvénysorozatban idén az ország százhatvan településén közel félezer szakképző intézmény vett részt mintegy négy és fél-ezer program keretében bemutatkozva az érdeklődőknek.

Hajdu Péter

A kisebbeknek az egyszerűbb munka is érdekes volt. A zalaegerszegi Deák-iskola faipari tanműhelyében Csóbor Péter asztalos szakoktató Takács Benedeknek és bátyjának, Takács Bertalannak segít szegezni Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Megyénkben is nyitott kapukkal fogadták a pályaválasztás előtt álló általános iskolásokat, családokat és érdeklődőket a szakképző iskolák a 18-tól 22 óráig szervezett szakmabemutatókon, előadásokon. A Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamarában a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum tagintézmény vezetőinek jelenlétében lezajlott sajtótájékoztató előzte meg a szakképző iskolák esti programjait.

Mazzag Ferenc, a kamara elnöke fontos eseményként jellemezte a negyedik éve tartó rendezvénysorozatot, mert ezen alkalmakkor sok tanulót és szülőt lehet megismertetni a szakmák sajátosságaival. Megköszönte az intézmények igazgatóinak, ahogy évről évre színvonalasabbak a rendezvényeik, és egyre többen látogatnak a tanműhelyekbe.

A kisebbeknek az egyszerűbb munka is érdekes volt. A zalaegerszegi Deák-iskola faipari tanműhelyében Csóbor Péter asztalos szakoktató Takács Benedeknek és bátyjának, Takács Bertalannak segít szegezni Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Szabó Károly, a Zalaegerszegi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a ZSZC-hez tartozó tíz iskola mintegy 103 interaktív programmal készült a Szakmák éjszakájára, amelyen a gyerekektől a felnőtt látogatókig mindenki számára gondoskodtak érdekességekről az iskolák. Mint mondta, ezek a pályaorientációs programok kiváló lehetőséget adnak arra is, hogy eloszlassák a szakmákhoz, a kétkezi munkához kapcsolódó tévhiteket, és közölte, ma senki sem tekintheti befejezettnek a tanulást a bizonyítványok megszerzése után. Folyamatos továbbképzésekkel lehet csak szinten tartani a tudást, mert vannak olyan területek, például az informatika, ahol néhány hónap alatt is elavulhatnak az ismeretek. A tájékoztatón a ZSZC tagintézményeinek vezetői beszámoltak arról, hogy a náluk oktatott szakágak milyen programokkal várták az érdeklődő látogatókat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában