Legyen egészséges, gyors, olcsó és finom

2019.04.11. 07:00

Húsvéti ételeket főztek az egerszegi bölcsőde tanfolyamának zárásaként

A húsvét jegyében tojássaláta és répatorta tekercs készült szerdán az Űrhajós bölcsőde tavaszi főzőtanfolyamának zárásán.

Magyar Hajnalka

Készül az édesburgonya a tojássalátához Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Prenner Zsuzsától, a Zalaegerszegi Egyesített Bölcsődék vezetőjétől megtudtuk: hat éve rendeznek tavasszal és ősszel főzőtanfolyamot, hogy megkönnyítsék a dolgozó, kisgyermekes édesanyák életét. A képzés bázisa a landorhegyi Űrhajós bölcsőde, de a többi tagintézményből és a lakótelepről is szép számmal csatlakoztak érdeklődők. A tapasztalat azt mutatja, hogy az édesanyák és a lányok mellé az idők során felcsatlakoztak a férjek és a fiúgyerekek is. Három éve pályázati forrásból is támogatást nyertek (Zalai Civil Életért, Ládafia program).

Készül az édesburgonya a tojássalátához Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Mottójuk: az étel legyen egészséges, gyors, olcsó és finom. Közösen készítik el a fogásokat, ebben dietetikus és szakácsnő segít a szülőknek. Már két kiadványuk is napvilágot látott a receptekből, csak néhány példa ezekből: medvehagymakrém-leves hajdinás galuskával, kókuszos-narancsos muffin, kuszkuszsaláta.

A program házigazdája már ötödik éve Balaicz Zoltánné, a Női Szalon elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában