a gyógyuló gyermekeket szerették volna támogatni

2019.04.18. 11:30

Gyerekbútorokat adományoztak a Kanizsai Dorottya Kórháznak

A murakeresztúri Böllérfesztiválon szereplő „SEMEC farm” fantázianevű csapat a teljes, 200 ezer forintos bevételéből bútorokat vásárolt a Kanizsai Dorottya Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati osztályának.

Benedek Bálint

Az átadás pillanatai

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Szakony Attila

A molnári, tótszentmártoni és tótszerdahelyi fiatalok alkotta 13 fős társaság vezetője, Kotnyek Lilla elmondta: a bevételből csaphattak volna egy nagy bulit is, de ők inkább a gyógyuló gyermekeket szerették volna támogatni. Az egyik bútoráruházból rendeltek lapra szerelt székeket, asztalokat és szekrényeket, majd összeállították azokat.

Az átadás pillanatai
Fotó: Szakony Attila / Zalai Hírlap

Dr. Nád Márta, az osztály főorvosa az átadó ünnepségen kiemelte: az osztálynak gyermekbútorokra van a legnagyobb szüksége, ezért közös döntés eredménye volt, hogy ilyen szép, modern és színes kiegészítők kerültek a szobákba. Szlávecz Lászlóné, a kórház gazdasági igazgatója szerint minden ilyen segítség nagyon jól jön, az pedig külön jólesik, ha önzetlenül érkezik. Hozzátette: a fiatalok ezzel a kortársaiknak is példát mu­tatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában