környezetvédelmi munka

2019.04.08. 07:00

Fűzfa helyett nyírfát ültettek Kerkafalván

A téli időszakban letöredezett ágak összeszedése, a kiszáradt fák pótlása s egyéb munkálatok elvégzése érdekében szervezett környezetvédelmi munkát a Kéthatár-tóhoz a helyi horgászegyesület.

Gyuricza Ferenc

Göncz István, Farkas Csaba és Romhányi Imre fát ültet Fotó: GYF

A civil szervezet vezetőségének felhívására mintegy másfél tucatnyian csatlakoztak az akcióhoz. Nemes Kálmán elnök elmondta, ez a létszám elegendő ahhoz, hogy a feladatokat el tudják végezni.

– Évente egy alkalommal, a közgyűlési határozatoknak megfelelően általában tavasszal szervezünk közösségi munkát a tó környezetének rendbetétele érdekében – mondta a Kéthatár-tó Horgász­egyesület elnöke. – Szerencsére fegyelmezett horgászok járnak ide, így a szemetelés nem jellemző, ezért inkább a növényzettel járó feladatokra összpontosítunk. Összegyűjtöttük a téli időszakban letört ágakat, gallyakat, kivágtuk az elszáradt fákat, s újakat telepítettünk a helyükre, illetve a vízparti növényzet megújítása érdekében a nádat is levágtuk. A tó környéke valamiért a fűzfákat nem kedveli, viszonylag hamar elszáradnak, így a pótlásukra 18 nyírfát ültettünk.

Göncz István, Farkas Csaba és Romhányi Imre fát ültet Fotó: GYF

Nemes Kálmán azt is elmondta: a Kéthatár-tónál nemcsak a vízminőség kiváló, de a vízszint is ideális a horgászathoz. A pecások hamar meg is jelentek a tóparton, náluk javában tart már a szezon. Az első versenyüket a hagyományoknak megfelelően május elsején tartják, a rendezvény egyben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége által meghirdetett sorozat nyitóprogramja lesz. GYF

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában