Merre tart Európa?

2019.04.30. 07:00

Dr. Surján László egerszegi előadása főként a közelgő EP-választásokról szólt

Dr. Surján László, a KDNP tiszteletbeli elnöke, volt hazai és európai parlamenti képviselő (2004–2014) „Merre tart Európa?” címmel tartott előadást, mely a közelgő EP-választások tétjét tűzte témául. A Városi Hangverseny- és Kiállítóteremben rendezett fórum előtt a vendég sajtótájékoztatót tartott Vigh László országgyűlési képviselő és Balaicz Zoltán polgármester társaságában.

Arany Horváth Zsuzsa

Balaicz Zoltán, Vigh László, dr. Surján László és dr. Császár Zoltán

Fotó: Pezzetta Umberto

Dr. Surján László szerint nehéz megjósolni, hogy mi lesz Európával a következő évtizedekben, ezzel szemben az EP-választások a közvélemény-kutatások alapján a Néppárt győzelmét valószínűsítik.

Balaicz Zoltán, Vigh László, dr. Surján László és dr. Császár Zoltán
Fotó: Pezzetta Umberto

Ám ez biztosan nem lesz elég az abszolút többséghez – a liberálisok váratlanul megerősödtek, s az Európai Bizottság elnökének megválasztása körül is vannak aggályok. A KDNP zalai szervezetei meghívására érkezett dr. Surján Lászlót dr. Császár Zoltán, a párt megyei elnöke köszöntötte, aki elmondta, a Fidesz szervezeteivel közösen készülnek az EP-választásokat megelőző politikai fórumokra. Dr. Surján László jelezte, 159 hónapja vezeti a Fidesz– KDNP a népszerűségi listát, de ezért folyamatosan dolgozni kell, ami az EP-választásokra is vonatkozik.

Európa legnehezebb gondjának a bevándorlást tartja, aminek a kezelését szerinte Németország elrontotta. Érződik a kettős mérce alkalmazása az országgal szemben, jelezte a politikus, ami egyebek közt a menekültügyben elfoglalt magyar állásponttal magyarázható. A Fidesz néppárti tagságára utalva elmondta, arra a választások után kell visszatérni. Vigh László országgyűlési képviselő hangsúlyozta, a hazai politikai kormányzó erő nagy választói felhatalmazással jó irányt szab az országnak, amibe az is beletartozik, hogy az EU-tagokkal és a nagyhatalmakkal is jó viszonyt ápoljon. Balaicz Zoltán polgármester az 1957-es alakuláskor lefektetett európai értékek védelmére hívta fel a figyelmet, hiszen ez a mostani EP-választás tétje.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában