Lokálpatrióta nyomdász

2019.04.25. 14:00

Brenner Árpádot köszöntötték Nagykanizsán

A Nagykanizsai Városvédő Egyesület vezetősége tegnap 70. születésnapja alkalmából köszöntötte Brenner Árpád nyomdászt, az egyesület egyik alapító tagját a HSMK-ban.

Benedek Bálint

Cserti Tibor elnök, Brenner Árpád és Papp Ferenc a HSMK-ban tartott köszöntésen Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A kanizsai szervezet időről időre köszönti azokat a lokálpatriótákat, akik valamilyen formában sokat tettek a városért. Ezúttal a Kanizsa Nyomda volt vezetője, Brenner Árpád munkáját méltatta az egyesület alelnöke, Papp Ferenc. Aki szerint a nyomdász aktív korában sokat tett a kulturális és oktatási intézményekért, illetve civil szervezetekért.

Cserti Tibor elnök, Brenner Árpád és Papp Ferenc a HSMK-ban tartott köszöntésen Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

– A fővárosi Révai Nyomdában alapozta meg tudását, majd 1970-ben került Nagykanizsára, ahol a megyei nyomdaipari vállalat helyi telepének formakészítője lett – folytatta az alelnök. – Később nyomdász céget alapított, ahol fontos, országosan is elismerést kiváltó könyveket jelentettek meg. Nevéhez fűződik a Nagykanizsa fotóalbum tervezése, s a városi monográfia első két kötetének elkészültében is közreműködött. Emellett az egyesületünk gondozásában megjelent tanulmányok állandó kezelője. Tíz éve vonult nyugdíjba, a nyomdaipari vállalkozását fia vitte tovább.

Brenner Árpád elárulta: pályafutása során igyekezett önzetlenül tenni a városért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában