Együttműködés

2019.03.19. 07:00

Zala-völgyi nyitott porták: Zalaudvarnokon találkoztak a résztvevők

Az elmúlt héten a zalaudvarnoki Vadvirág Étteremben találkoztak a Zala-völgyi Nyitott Porta együttműködésben részt vevő gazdák és helyitermék-előállítók.

Szalay Csaba

Horváth Orsolya Fotó: Szalay

A program házigazdája a Zala Termálvölgye Egyesület volt. A Nyitott Porták együttműködésben eddig részt vevő Zalaszentgrót térségi 16 tag tavaly ősz óta folyamatosan hirdet nyílt napokat és eseményeket a látogatók, vásárlók számára. A portákon megismerhetik a gazdaságok életét, helyi termékeket kóstolhatnak, vásárolhatnak, s lehet akár lovagolni is.

Megnyitójában a Zala Termálvölgye Egyesület elnöke, Guitprechtné Molnár Erzsébet ismertette az elért eredményeket, pályázatokat, a Szőlőhegyi Piknik szlovén-magyar programról pedig Martincsevics István, a Zalai Borút Egyesület alelnöke szólt.

Horváth Orsolya Fotó: Szalay

Az együttműködés jelenlegi és leendő tagjai Horváth Orsolya turisztikai szakértő segítségével közösen dolgoztak kínálatuk fejlesztésén. Az első csomagajánlatot a Zala-völgyi Nyitott Porták a húsvéti hétvégéhez kapcsolódóan fogják meghirdetni, egyebek mellett vezetett túrával, tojásfestéssel, gyerekprogramokkal.

Európai uniós támogatásnak köszönhetően számos kis léptékű beruházás valósulhat meg idén a minősített gazdaságokban. Megújulhatnak az értékesítő és kóstoltató helyiségek, és falusi vendégasztal szolgáltatáshoz kapcsolódó létesítmények jöhetnek létre.

A cél, hogy a porták kínálatát minél szélesebb körben megismerjék, ezért hamarosan marketingkampány indul pályázati segítséggel. Számos gazda most is azon dolgozik, hogy megfeleljen a hálózat támasztotta minőségi követelményeknek, így hamarosan 20 fölé emelkedhet a Zala-völgyi Nyitott Porták száma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában