Gyermek, s felnőtt is élvezheti

2019.03.29. 13:00

Sportparkokat alakítottak ki Gutorföldén és Pákán

Fiatalok és az idősebb generáció tagjai is használják a nemrég kialakított sportparkokat.

Korosa Titanilla

A foci mellett jutott idejük a gutorföldei fiúknak a sporteszközök kipróbálására is

Fotó: Korosa Titanilla

Mindkét településen elkészült az állami beruházás keretében a sportpark, ahol nyolcféle eszköz várja a mozogni, erősíteni vágyókat. Gutorföldén a futballpályánál kapott helyet, itt az önkormányzat sportközpontot kíván kialakítani, hiszen adott a focipálya, kikerültek a sporteszközök és további tervek is vannak.

– A lakosságszám alapján lehetett pályázni különböző típusú sportparkra – tájékoztatott Nyakas István polgármester.

– Az önkormányzat a helyet biztosította, az építtetést a pályáztató hatóság intézte, majd átadták a falunak. Fel­a­datunk még a mozgáskorlátozottak számára megfelelő járda kialakítása, illetve terveink közt szerepel, hogy telepítünk további kültéri sporteszközöket, bővítve a kínálatot. Például taposógépet, biciklit, amit az idősebbek is bátran használhatnak, hiszen részükről is van igény a mozgásra, és már többen megnézték, kipróbálták az eszközöket. Emellett van hat focicsapatunk több ko­rosztályban, sportegyesületünk így összesen mintegy 80 tagot számlál, a futballisták pedig az edzéseken is használhatják a sportparkot.

A foci mellett jutott idejük a gutorföldei fiúknak a sporteszközök kipróbálására is
Fotó: Korosa Titanilla

A polgármester azt is elmondta, hogy elektromos eredményjelző táblát szereztek be nemrég, ez a focimeccseknél használható.

Pákán is birtokba vehették már a helyiek a sportparkot március közepén. Az eszközöket itt is a focipálya mellett helyezték el. A település lélekszámának megfelelően Pákán is a nyolc eszközből álló sportparkot alakították ki. Található ezek közt egyenes, alacsony és kombinált húzódzkodó, dupla multifunkciós tréner, létrahíd, lépegető, has- és hátizom-erősítő, valamint fekvőtámaszkorlát.

Lukács Tibor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat a focipálya mellett kiépíti a mozgáskorlátozottak számára a közlekedőt, valamint a területet is rendezik, füvesítik, illetve felújították és bővítették a sportpark és a mellette lévő játszótér körül a kerítést. Elmondta azt is, hogy van érdeklődés az eszközök iránt, illetve szervezett foglalkozást is tartanak igény szerint az iskola testnevelői.

A polgármester a települést érintő további fejlesztésekről is beszélt. A temetőnél par­koló kialakítását tervezik, illetve az iskolában is jelentős munkálatok zajlanak majd a nyári szünetben. Erről Lukács Tibor elmondta: az intézményben a konyha teljes belső felújítását – burkolatcserét, karbantartást – végzik el és az akadálymentesítést is megoldják. A munkálatok költsége meghaladja a 20 millió forintot, illetve eszközök beszerzése is kapcsolódik a pályázathoz 10 millió forint értékben. Ennek részeként már beszerezték a főzéshez szükséges új konyhai felszerelést. Ezzel a felújítással jelentősen javulnak majd a köz­étkeztetés feltételei a településen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában