Fenntarthatósági témahét

2019.03.22. 07:00

Nézz szembe a szemeteddel! – Interaktív előadást tartottak a kanizsai Péterfy-iskolában

A Péterfy-iskolában fenntarthatósági témahét zajlik, ennek keretében csütörtökön a gyermekek Nézz szembe a szemeteddel! című interaktív előadáson vettek részt.

Benedek Bálint

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Őri Sándorné tanítónő jóvoltából a fiatalok megismerkedhettek a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával, de betekintést nyerhettek az újrahasznosítás lényegébe is. Az érzékenyítő programok célja, hogy a diákokat környezettudatosságra neveljék, illetve megelőzzék a modern világot fenyegető ökológiai katasztrófát. Az eseménysorhoz a nagykanizsai Fenntartható Jövőért Egyesület „ÖKOsodjunk” projektje is kapcsolódott, melynek keretében a fiatalok további, a témát érintő információkkal gazdagodtak. Képünkön balról Sárecz Boglárka, Haraszti Estilla, Őri Sándorné, Szigeti Dániel, Lukács Alexa (takarásban), Kovács Dávid és Jankovics Dalma látható, a gyerekek igyekeztek szétválogatni anyagfajták szerint a hulladékokat.

Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában