A megértés művészete

2019.03.18. 07:00

Műsorral köszöntötték és megvendégelték a szépkorúakat Kerkabarabáson

Ma minden ötödik ember időskorúnak számít Magyarországon, vagyis már betöltötte a 60. életévét. A zalai községben ennél is magasabb a szépkorúak aránya, a helyi népesség körülbelül harmadát teszi ki ez a generáció.

Gyuricza Ferenc

A műsorban a helyi színjátszók is közreműködtek. Balról Varga László, Kiss Miklósné és Asztalos Ibolya Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Erről is beszélt szombaton a szépkorúak ünnepén Vidáné Kerese Zsuzsanna polgármester. A majd 300 fős településen műsorral köszöntötte és megvendégelte a hatvan év felettie­ket az önkormányzat.

– Feladatunk és kötelességünk, hogy méltóságteljes öregkora, szerepe, helye legyen a társadalomban minden idősödő embernek – emelte ki a polgármester. – Az időskor fontos életszakasz, ajándék annak, aki meg tudja élni lényegét, a szeretni tudást, a türelmet. Önök valamennyien a megértés művészetének birtokosai.

A műsorban a helyi színjátszók is közreműködtek. Balról Varga László, Kiss Miklósné és Asztalos Ibolya Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A polgármester megemlékezett a település legidősebb lakóiról, az 1927-ben született Bécs Gézánéról és a vele egykorú Gyapai Lajosról, aki a legidősebb házaspár férfi tagja is. Feleségével 1954-ben kötöttek házasságot. Miután egészségi állapotuk miatt a rendezvényen egyikük sem volt jelen, az önkormányzat ajándékát a polgármester a lakhelyükön adta át nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában