harmincnyolc minta mérettetett meg

2019.03.14. 07:00

Megrendezték a hagyományos teskándi borversenyt

Szombaton rendezték meg a településen a hagyományos helyi borversenyt.

Arany Horváth Zsuzsa

A zsűri: Herczeg Sándor, Király László, Palkó Zsolt

Fotó: Teskánd Önkormányzat

A környékbeli hobbiborászok 38 mintával neveztek a megmérettetésre. Teskándon egyébként nincs külterületi szőlőhegy, így a Dobronhegyen, Balázsfán, Vorhotán, Erzsébethegyen, Pergyászlón, Boncodföldén, az Újhegyen és az Öreghegyen szőlőt művelők borait kóstolhatta a Herczeg Sándor, Király László és Palkó Zsolt alkotta zsűri. Ítéletük szerint Teskánd borát ezúttal Vass János (blauburger vörös) és Fábián István (rizling fehér) termelte, egyaránt a Balázsfai-hegyen.

A zsűri: Herczeg Sándor, Király László, Palkó Zsolt
Fotó: Teskánd Önkormányzat

A megtisztelő címmel kitüntetett bort év közben, a községi rendezvényeken kínálják, de reprezentatív célokra is rendelkezésre áll – már a vállalkozók fogadásának (március 30.) résztvevői is megkóstolhatják. Teskánd borát mindig az aranyérmes borok közül választják ki.

Aranyérmes lett Fábián István rizling, chardonnay, Vass Róbert othello, Vass Miklós kékfrankos, Vass János blauburger, Lukács József syrah, Sümegi László Irsai+olaszrizling, Sümegi László Irsai Olivér, Sümegi Áron irsai+tramini, Sümegi Áron oportó, Mileji Lajos vegyes vörös (kétféle) és Németh István vegyes vörös bora. Ezüst minősítést 16, bronzot 9 minta érdemelt ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában