elkötelezett fiatalokat várnak

2019.03.30. 13:00

Ifjú kócsagőr program indul a természet védelméért Zalaegerszegen

Idén is megszervezik a természet és az élővilág iránt elkötelezett fiatalok részére az Ifjú Kócsagőr programot.

Gyuricza Ferenc

A résztvevőknek 2019-ben im­már hetedik alkalommal nyílik lehetőségük arra, hogy a nemzeti parkok munkatársainak segítségével megismerkedjenek a természetvédelem aktuális feladataival, a természetvédelmi őrök munkájával.

A mind népszerűbb Ifjú Kócsagőr programot a Fürge Diák Iskolaszövetkezet és a 30Y zenekar indította el a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatósággal karöltve. A program országos mozgalommá nőtte ki magát, s a benne részt vevők közül többen is a természetvédelmi munkát választották hivatásul. A 2019-es programra április 22-ig pályázhatnak az érdeklődő, 18 és 24 év közötti fiatalok. A résztvevők kéthetes szakmai gyakorlatot töltenek el az általuk kiválasztott nemzeti parkban, majd a legjobbak a mentoraikkal közösen egy országos versenyen vesznek részt, amelynek döntőjét szeptember 18. és 20. között rendezi meg a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatósága. Az itt első helyet szerző ifjú kócsagőr a felkészítőjével együtt ötnapos külföldi tanulmányúton vehet részt Európa valamelyik nemzeti parkjában.

Térségünkben az érdeklődő fiatalok az Őrségi, valamint a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatósághoz is jelentkezhetnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában