Áldatlan állapotok

2019.03.29. 09:00

Évek óta hiányzik a járda a zalaszabari család háza elől

A falu Deák utcájának néhány családi háza elé nem épült járda. Az évek óta húzódó áldatlan állapotból lett elege az egyik lakónak, Takács Péternek, aki szeretné, ha a családja normális körülmények között közlekedhetne.

Benedek Bálint

Takácsék gyalog nem tudják biztonságosan megközelíteni a település központját

Fotó: Szakony Attila

A férfi igazságtalannak tartja, hogy amíg a település belterületén több helyütt pályázati pénzből térköves járdát létesített az önkormányzat, addig rájuk nem gondolt senki. A házuk, valamint további két ingatlan a faluba vezető út közvetlen közelében áll, ám csak a kerítések előtti füvön juthatnak be a központba. Az autóút szélét nem használják, mert az – különösen két kisgyermekkel – rendkívül ba­lesetveszélyes.

Takácsék gyalog nem tudják biztonságosan megközelíteni a település központját
Fotó: Szakony Attila

– Csak néhány méter távolságról van szó, de úgy tűnik, ez túl nagy nehézség – bosszankodott Takács Péter. – Nagyobb esők után a földcsík járhatatlan, a babakocsi kereke elakad a sárban. Az áldatlan állapotokról tudnak a településen, hiszen a közmeghallgatáson mindig szóvá teszem. Ígéreteket kaptunk bőségesen, miszerint az önkormányzat azon dolgozik, hogy itt egyszer járda épülhessen. Az utca folytatásán sincs ugyan járda, azonban az legalább aszfaltborítással rendelkezik. Már ott tartunk: némi zúzottkő-borítással is beérnénk, csak történjen valamiféle előrelépés.

Az üggyel kapcsolatban megkerestük dr. Kalmár István polgármestert, aki elismerte: már évekkel ezelőtt tett ígéretet arra, hogy próbálnak segíteni.

– Sajnos az összes elnyert pályázatunk meglévő járdaszakaszok felújítására vonatkozott, nem volt mód újak építésére – tette hozzá. – Bízom benne, hogy az új faluprogramban megoldódik a gond, ez viszont már a következő faluvezetés feladata lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában