Jobb körülmények betegeknek, dolgozóknak egyaránt

2019.03.29. 11:30

Befejezték a Zala Megyei Szent Rafael Kórház építészeti felújítási munkáit

Befejeződtek a Zala Megyei Szent Rafael Kórház építészeti felújítási munkái, elkezdődött a kórházi osztályok beköltözése a megújult épülettömbbe.

Hajdu Péter

Dr. Nagy Klára (kardiológiai rehabilitáció, főorvos) és dr. Csordás Katalin felszelni készül a tortát, balról Vigh László képviselő, dr. Máhr Károly (onkológia, főorvos), dr. Tehenes Sándor (pulmonológia, főorvos)

Fotó: ZH

Ebből az alkalomból Vigh László országgyűlési képviselő, miniszteri biztos tegnap köszöntötte az épületben helyet kapó osztályok – a szívsebészet, a kardiológia, a kardiológiai rehabilitáció, a pulmonológia és az onkológia – vezetőit, orvosait, akiket a megújult rész tetőteraszán tortával látott vendégül. Vigh László elmondta, hogy ezt a gesztust az új helyen történő munkakezdés alkalmából jelképes megemlékezésnek szánta.

Dr. Máhr Károly, az onkológiai osztály vezetője köszönetét fejezte ki a felújításért, illetve azért, hogy az osztály beköltözhet a pózvai telephelyről. Mint mondta, az épületet tekintve is lényeges különbségek láthatók a korábbi körülményekhez képest. Nagy változások tanúi lehetünk.

Dr. Nagy Klára (kardiológiai rehabilitáció, főorvos) és dr. Csordás Katalin felszelni készül a tortát, balról Vigh
László képviselő, dr. Máhr Károly (onkológia, főorvos), dr. Tehenes Sándor (pulmonológia, főorvos)
Fotó: ZH

– Azt gondolom, a huszon­e­gyedik század meg is követeli ezt az új épületet, a betegek megérdemlik, hogy jobb körülmények között tudjanak gyógyulni. Az ehhez szükséges szakmai munkát eddig is megadtuk, és ez a jövőben is így lesz. Most elsősorban az látszik, hogy a betegek hotelszolgáltatása és a járóbetegek körülményei javulnak lényegesen. De nemcsak a betegekre kell gondolnunk. Hanem az egészségügyi dolgozókra is, hiszen nem mindegy, hogy milyen körülmények között tudják a munkájukat végezni. Ezáltal a fejlesztés nyomán még vonzóbbá válhat a szak­asszisztensek, a nővérek és orvosok, illetve közülük is a pályakezdők számára, hogy az onkológiai, pulmonoló­giai vagy pedig a kardiológiai szakmát válasszák – mondta többek között a főorvos.

Dr. Nagy Klára kardiológiai rehabilitációs főorvos is örömét fejezte ki, hogy a vezetésével működő osztályt is érinti a beköltözés. Elmondta: megadatik most a lehetőség arra, hogy az akut kardiológia és a szívsebészeti osztály mellett a rehabilitáció is a szív­centrum részévé váljon. Mivel az osztály már beköltözött, tapasztalatból mondta, hogy nagy minőségi változást jelent számukra az új helyük a pózvai telephelyhez képest.

Ezt követően dr. Tehenes Sándor, a pulmonológia vezetője arról fejtette ki véleményét, hogy a jobb hotelkörülmények mellett a betegek biztonsága is jelentősen növekedni tud a pulmonológia új helyének köszönhetően. Ahol egyébként a gyógyító munkájukhoz szükséges minden diagnosztika azonnal elérhetővé válik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában