Jótékonysági bál Zalaszentgróton

2019.02.28. 14:00

Te is segíthetsz Lackónak! Gyűjtést szerveznek a súlyosan beteg zalai fiú megsegítésére

A huszonéves, agyi bénulás tünetegyüttesében szenvedő zalaszentgróti fiú, tolószékhez kötve éli mindennapjait.

zaol.hu

Fotó: Kövér-Parragi Cecília

Lackónak minden egyes mozdulat megtétele komoly erőfeszítéssel párosul. Az édesanyja, aki lemondást, gyötrelmet, fájdalmat nem ismerve gondozta fiát, a közelmúltban váratlanul éltét vesztette. Féltette a sérült gyermekét, leginkább attól, ami a halála utáni időszakban bekövetkezik.

Az édesapa rokkantként nem képes ellátni a fia körüli teendőket, így a nővére, Nikoletta vállalta Lackó gyámságát. Neki viszont minden bizonnyal fel kell adnia az állását, hogy ezt a hivatást betölthesse...

Fotó: Kövér-Parragi Cecília

Nem elég az érzelmi sokk, anyagilag is komoly teher nehezedik a családra. A testvére liftet szeretne beszereltetni az otthonukba, amivel nagyban megkönnyítené a fiú mozgatását.

Március 16-án szombaton, a Zalaszentgróti VMK-ban jótékonysági bált rendeznek a Lackó megsegítésére. A teljes bevételt a fiatal életminőségének javítására fordítják. Az eddigi adományokból 2 millió forint gyűlt össze.

Fotó: Kövér-Parragi Cecília

A belépőjegyeket önzetlen segítők készítettek. Megvásárolhatóak a zalaszentgróti könyvtárban, Kövér-Parragi Cecíliánál illetve Ignácz Szandránál is Zalabérben. Bővebb információt a bálról ITT találhat.

Bármilyen segítséget szívesen fogad a család!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában