jubileumi oklevél aláírása

2019.02.06. 08:00

Munkavacsora zárta az egerszegi programot a díszteremben

A hanti-manysi delegáció és vendéglátóik kedden kora este a díszteremben munkavacsorán vettek részt.

Arany Horváth Zsuzsa

Vadim Shuvalov, Szurgut, és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere megújítja a szerződést

Fotó: Katona Tibor

Ennek keretében jubileumi oklevél aláírásával újították meg a Zalaegerszeg és Szur­gut közti, 20 éve kötött és élő testvérvárosi szerződést. A dokumentumot Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg ­polgármestere, valamint Vadim Shuvalov, Szurgut első embere írta alá. Az ünnepi beszédek sorát Balaicz Zoltán nyitotta, majd Natalja Komarova, az autonóm terület kormányzója, Vadim Shuvalov és Yakov Chernyak, a Szurguti Filharmónia igazgatója szólt az egybegyűltekhez. A ceremónián jelen volt mindkét korábbi polgármester, dr. Gyimesi Endre és Yakov Chernyak, aki 1999-ben aláírta Zalaegerszeg és Szur­gut együttműködését.

Vadim Shuvalov, Szurgut, és Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere megújítja a szerződést
Fotó: Katona Tibor

Balaicz Zoltán röviden felidézte a majd 800 esztendős, 58 ezer lakosú megyeszékhely történetét, a beszámolójára rímelt a 400 ezer lakost számláló, évfordulóját idén nyáron ünneplő Szurgut vezetőinek rövid bemutatója. Az oroszországi delegáció tagjai kifejezték hálájukat a zalaiaknak azért, hogy a háborúkban elesett orosz katonák itteni sír­emlékeit ápolják, gondozzák. „Ők a mi apáink, ­nagyapáink, akik részt vettek Magyarország felszabadításában”, mondta Yakov Chernyak. A zalai vendéglátókat meghívták a júniusi szurguti születésnapi ünnepségsorozatra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában