PENdroid

2019.02.06. 07:00

Kimagasló eredményt értek el a kanizsai diákok az informatikai versenyen

Egy újabb megmérettetésen végeztek előkelő helyen a Cserháti Sándor Szakképző Iskola és Kollégium diák­jai. Ezúttal a PENdroid alkalmazásfejlesztő, országos informatikai versenyen nyújtottak jó teljesítményt a fiatalok.

Szabó Zsófia

A versenyen részt vett diákok, Kővári Kolos (balról), Kiss Gergő, Benkő Dániel, Igali Bence, Birkás Zoltán, Tánczos János az egyik felkészítő tanárral (középen), Gábris Jácinttal. A képről hiányzik Tanczenberger Szilvia pedagógus és Vass Bence diák

Fotó: Szakony Attila

Mint arról napokkal ezelőtt beszámoltunk: a Pannon Egyetem campusa idén ötödik alkalommal rendezte meg a PENdroid alkalmazásfejlesztő versenyt középiskolás fiataloknak. Az ország számos pontjáról 37 csapat nevezett az informatikai „rang­adóra”, amelynek legjobbjai az elődöntők után a felsőoktatási intézményben „élesben” is megmérettettek. Java/Android programozási nyelvvel kellett elkészíteniük egy játékapplikációt. Továbbá egy már kész program is belépő volt a versenyre.

A feladatok azonban nem fogtak ki a Cserháti Sándor Szakképző Iskola diákjain. Az intézmény két csapattal nevezett. A Cseri-tech formáció harmadik lett, a Cseri-droid csapat pedig a kilencedik helyen zárt.

A tanulókra nagyon büszkék – szüleik mellett – a pedagógusok is. Gábris Jácint és Tanczenberger Szilvia tanárok készítették fel a fiúkat.

– Ötödik alkalommal vettünk részt a versenyen. Öröm számunkra, hogy szépen szerepeltek. A legjobbak közé jutottak. Egy hálózati feladatot oldottak meg a fiúk. Egy tűzfalat képeztek le: a támadási és a védekező mechanizmussal egyaránt – mondta Gábris Jácint tanár.

A versenyen részt vett diákok, Kővári Kolos (balról), Kiss Gergő, Benkő Dániel, Igali Bence, Birkás Zoltán, Tánczos János az egyik felkészítő tanárral (középen), Gábris Jácinttal. A képről hiányzik Tanczenberger Szilvia pedagógus és Vass Bence diák Fotó: Szakony Attila

 

Péterváriné Kiss Sarolta igazgató pedig arról beszélt: fontos, hogy a jövő generációja megtanulja azt is, miként kell viselkedni vizsgahelyzetekben. Így könnyebben vehetik az akadályokat például az érettségin és a nagybetűs életben is.

Az egyik versenyző, Birkás Zoltán a versenyről mondott érdekességeket.

– Igazi csapatmunkára volt szükség, felosztottuk egymás közt a teendőket – így Birkás Zoltán. – Volt némi tapasztalatunk, hiszen korábban is voltunk a PENdroidon. Egy logikai, többdimenziós játékot fejlesztettünk ki. A verseny azonban nem kizárólag erre irányult: a korábbi fordulók a matematikához, a fizikához is kapcsolódtak. Természetesen nagyon örülünk a sikernek – jegyezte meg a diák.

A fiúk számára több lehetőség nyílik a szép eredménynek köszönhetően. Részt vesznek egy egyetemi projektben is, valamint hamarosan a Budapesti Műszaki Egyetem által szervezett versenyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában