Már lehet jelentkezni!

2019.02.06. 07:00

Folytatódik a Szeniorok Iskolája program Nagykanizsán

Már lehet jelentkezni a tavasszal induló, szeniorok iskolájába, melynek keretében a szépkorú „diákok” ingyen tanulhatnak informatikát és idegen nyelveket.

Szabó Zsófia

Az elmúlt években több száz nyugdíjas szerzett hasznos idegen nyelvi tudást és számítógépes ismereteket

Forrás: ZH Archívum

Fotó: Szakony Attila

A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót, melyen Dénes Sándor polgármester előrebocsátotta: a nagy népszerűségnek örvendő iskola 2013-ban indult. Azóta közel kétezer idős ember bővítette nyelvi és számítástechnikai tudását.

– Ezúttal is középiskolás ­fiatalok tanítják majd a szépkorúakat angol, német nyelvre, valamint informatikára, kezdő- és haladókurzusokban. A 30 órás képzéseknek a BLG, a Dr. Mező Ferenc Gimná­zium és a Halis István Városi Könyvtár ad otthont. Azon túl, hogy az idősek sok hasznos, a mai világban szükséges tudást szereznek, a generációk közti kapcsolatok elmélyítését is segítik a tanfolyamok – fogalmazott a város első embere.

Az elmúlt években több száz nyugdíjas szerzett hasznos idegen nyelvi tudást és számítógépes ismereteket Fotó: Szakony Attila / ZH Archívum

A tanfolyamokra március 1-jéig lehet jelentkezni. Dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó elmondta: a már jól ismert helyeken, a polgármesteri hivatal portáján, a könyvtár kölcsönzőpultjánál adhatják le, emellett e-mailben is elküldhetik a kitöltött jelentkezési lapot az érdeklődők.

– A képzések 10 héten keresztül, heti egy alkalommal történnek, a már említett intézményekben. Az ünnepélyes tanévnyitó március 6-án lesz a Medgyaszay Házban.

A díjmentes tanfolyamok ezt követően, március 11-től kezdődnek – összegezte dr. Szabados Gyula.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában