A társadalmi felelősségvállalás jegyében

2019.02.08. 14:00

EKG-t adományoztak a Kanizsai Dorottya Kórháznak

Nagy értékű berendezést kapott a Kanizsai Dorottya Kórház csecsemő- és gyermekosztálya. Ezúttal egy EKG géppel gyarapodtak.

Szabó Zsófia

Bicsák Miklós, dr. Nád Márta, Gyuricza Hajnalka ápolónő, dr. Polay József

Fotó: Szakony Attila

Az EKG készüléket a Nagykanizsai Kereskedelmi és Iparkamara jóvoltából, valamint Bicsák Miklós vállalkozó, kamarai tag hozzájárulásával kapta az intézmény.

A csütörtöki ünnepélyes átadón dr. Brünner Szilveszter, a kórház főigazgatója jelezte: már korábban is, több alkalommal kaptak adományt, köztük gyógyászati berendezéseket is a kamarától.

Bicsák Miklós, dr. Nád Márta, Gyuricza Hajnalka ápolónő, dr. Polay József
Fotó: Szakony Attila

– Nagyon köszönünk minden segítséget. A csecsemő- és gyermekosztályon évente 2700-2800 fekvőbeteget látunk el, és több mint tízezer járóbeteget a különböző szak­ambulanciákon. Dolgozóink áldozatos munkát végeznek. Az osztály jól felszerelt, azonban az új EKG készülék nagy segítséget nyújt – mondta dr. Brünner Szilveszter.

Majd dr. Polay József, a kanizsai iparkamara elnöke beszélt. Hangsúlyozta: a társadalmi felelősségvállalás fontos számukra. Egyúttal az, hogy a kórháznak adományokkal, új berendezések vásárlásával is segítsenek.

– Ezért folyamatosan konzultálunk a kórházzal, mire van szükségük – fogalmazott dr. Polay József. – A jövőben is segítünk, amiben tudunk.

A csecsemő- és gyermek­osztály nevében dr. Nád Márta is megköszönte a segítséget. Kiemelte: az új, tizenkét csatornás készülék, kiegészítő számítógépes programokkal az analízishez, egyúttal a kis betegek gyógyításához nagyban hozzájárul.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában