Az etikett kötelez

2019.02.08. 12:00

Báli illemszabályok – Öltözet, viselkedés és mértékletesség

A felnőtt világ farsangi báljai sokféle típusúak lehetnek, nem mindegy, hogy munkahelyi, városi, iskolai vagy jótékony célú mulatságon veszünk részt.

ZH

Fotó: pixabay.com

A báli etikett mindenkire vonatkozik, akkor is, ha összeszokott társaságról van szó. Az esemény hangulata a választott viselkedés hatására lesz más, emelkedett, elegáns.

Néhány apróság: a tánc után a férfinak mindenképpen vissza kell kísérnie táncpartnerét az asztalához, és segítenie kell elfoglalnia a helyét, még akkor is, ha ugyanahhoz a társaságot tartozik, s ezt vonatkozik a házaspárokra is. A táncot természetesen illik megköszönni.

Mivel a báli szezon többnyire az év elején esedékes, ezért könnyen előfordulhat, hogy az időjárás miatt csizmát kell felvenni. Ilyen esetben a váltócipőt semmiképp ne a ruhatár előtt, hanem a mosdóban vegyük át, és egy egyszerű nejlonzacskó helyett inkább textilből készült táskában vigyük magunkkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában