187 köbmétert osztottak szét

2019.01.24. 07:00

Tűzifát adtak a rászorulóknak Zalalövőn

Több más településhez hasonlóan Zalalövőn is megkezdődött a szociális tűzifa kihordása. A város önkormányzata a sikeres pályázatának köszönhetően minden eddiginél nagyobb mennyiséget oszthat szét a helyi rászorultak között.

Gyuricza Ferenc

Pintér Antal polgármester (balról) és Vigh László országgyűlési képviselő az egyik kedvezményezettel, Fenyvesi Arankával Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Minderről Pintér Antal polgármester beszélt tegnap lapunknak. Kiemelte: Zalalövő önkormányzata a támogatás bevezetése óta minden évben sikeresen pályázott a szociális tüzelő megvásárlására. A Belügyminisztériumtól elnyert több mint 3,3 millió forint révén ezúttal 187 köbméter fa megvásárlására nyílt lehetősége. Ezt a mennyiséget 121 kérelmező között kellett szétosztaniuk.

Pintér Antal polgármester (balról) és Vigh László országgyűlési képviselő az egyik kedvezményezettel, Fenyvesi Arankával Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A döntés két lépcsőben történt, hiszen tavaly decemberben mindössze 26 köbméternyi tüzelő állt rendelkezésükre. A fennmaradó 161 köbméter beszerzésére januárban került sor, így ebben a hónapban már valamennyi kérelmezőt támogatni tudják. A tűzifa házhoz szállítása az elmúlt napokban megkezdődött, s a február 15-i határidő lejártáig minden érintetthez el is juttatják a neki megítélt mennyiséget. Pintér Antal azt is elmondta, a tűzifa szállításának költsége az önkormányzatot terheli, ez közel egymillió forintot tesz ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában