A Matematikai Tehetségekért Alapítvány versenye

2019.01.31. 08:00

Tudta? A régió legjobb matekosai zalaiak

Az Oktatási Hivatal 11–12. évfolyamos diákoknak szervezett egyéni és csapatversenyt Pécsett. Négy megye közül Zala végzett az élen.

Benedek Bálint

A pécsi szervezők hozták el az oklevelet a diákoknak

Fotó: Benedek Bálint

A viadalra a nagykanizsai Batthy­ány-, a zalaegerszegi Zrínyi- és a keszthelyi Vajda-gimnázium tanulói együtt neveztek. A megyeszékhelyi fiatalokat Benke Barbara, Horváth Attila, Kovács Tibor és Péteri Szabolcs, a kanizsaiakat Erdős Gábor és Erdősné Németh Ágnes, a Balaton-parti városból érkezőket pedig Fonyó Lajos és Fonyóné Németh Ildikó készítette fel. A zalai tehetségek Baranya, Tolna és Somogy megye legjobbjaival mérték össze a tudásukat.

A pécsi szervezők hozták el az oklevelet a diákoknak Fotó: Benedek Bálint

– A döntő gyakorlást is jelentett a fiataloknak az OKTV közelgő 2. fordulójára, ahol az országos döntőbe jutás lesz a tét – mondta Pintér Ferenc, a Matematikai Tehetségekért Alapítvány elnöke. – Aki a régiós viadalon jól szerepel, az országos megmérettetésen is esélyes lehet a jó eredményre. A feladatok között számelmélet, geometria és algebra is volt.

A fiatalok egyéniben is kitűnően szerepeltek. A kanizsai 12. osztályos Sulan Ádám az első helyet szerezte meg, de dicséret illeti a zalaegerszegi 11. osztályos Czett Mátyást és a 12-ikes Szalay Gergőt, akik egyaránt 3. helyen végeztek. Az öt legjobb eredményből számolták ki a csapat pontjait, és a 383 egységgel győztes zalaiak mögött Baranya, Tolna, Somogy volt a sorrend.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában