Koccintás a Mura-hídon

2019.01.02. 08:00

Több, mint ötmillió utas lépte át a határt Letenyénél

Magyar és horvát határőrök s városvezetők bontottak pezsgőt az év utolsó napján az országokat összekötő Mura-hídon.

Benedek Bálint

A magyar és a horvát rendőri vezetők, polgármesterek az összefogás elmélyítésére koccintottak a Mura-hídon

Fotó: Szakony Attila

Berke László rendőr ezredes, rendőrségi főtanácsos, a Nagykanizsai Rendőrkapitányság vezetője elmondta: az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is jelentősen nőtt a határforgalom az úgynevezett régi mellett az autópálya-átkelőn is. Az átlépett utasok száma meghaladta az ötmilliót, ez 20-25 százalékos növekedés.

A magyar és a horvát rendőri vezetők, polgármesterek az összefogás elmélyítésére koccintottak a Mura-hídon Fotó: Szakony Attila

– Ezáltal a kollégáinknak több feladata lett, s nőtt a leterheltségük is – folytatta. – A nyári időszakban mutatkozó jelentős forgalmat a horvátokkal szoros összefogásban nagyobb fennakadások nélkül bonyolítottuk le.

Farkas Szilárd letenyei polgármester szerint a koccintás az együttműködésről szól. Hozzátette: évek óta jó kapcsolatot ápolnak a horvát határ menti településekkel, ráadásul az utóbbi időben számos közös pályázaton vesznek részt, s a jövőben is erre törekednek.

Mario Moharic, Gorican polgármestere kiemelte: április közepén a magyarokkal együttműködve elkezdődik a koccintásnak helyet adó Mura-híd teljes felújítása, utána még több turista közelítheti meg a horvát városokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában