Pályázati támogatásból vásárolták

2019.01.24. 09:00

Több célra is használhatják az új terepjárót Iharoson

Többféle feladatra is tudják használni a településen azt a pick up terepjárót, amelyet az önkormányzat nemrég vásárolt pályázati támogatásból.

Horváth-Balogh Attila

Horváth Győző polgármester és Beke Antal gépkocsivezető a jármű előtt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Horváth Győző, Iharos polgármestere elmondta: a kisteherautóként forgalomba helyezett járművet a területfejlesztési operatív program támogatásával vásárolhatták meg egy projekt elemeként, amely a helyi gazdaság fejlesztését, piactér kialakítását célozza.

– A jármű elsődleges feladata, hogy a piactérhez kapcsolódó logisztikai, szállítási feladatokat ellássa – mondta Horváth Győző. – Emellett természetesen, használhatjuk az önkormányzat egyéb céljaira is. Például, ha egy raklap cementre van szükség, azt el tudjuk hozni ezzel a pickuppal, illetve belefér az egész képviselő-testület, tehát még az ő szállításukhoz is tökéletes, ha mondjuk, a szomszédos településen közös képviselő-testületi ülésre kerül sor.

Horváth Győző polgármester és Beke Antal gépkocsivezető a jármű előtt Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A jármű több mint 8 millió forintba került. Komoly felszereltséggel rendelkezik, terepjáró képességének pedig a település rossz állapotú föld­útjain veszik nagy hasznát – márpedig ilyenekből elég sok van…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában