Újév

2019.01.02. 07:00

Szilveszteri utcabál, újévi tűzijáték – Így ünnepeltek Zalaegerszegen

Az óév utolsó és az új év első napján is benépesedett a városközpont. A Dísz tér mindkét estére megtelt vidám ünneplőkkel.

Hajdú Péter

Fotó: Pezzetta Umberto

Szilveszter délutánján a korcsolya­pálya vendégei tették mozgalmassá a teret, az arra sétálók számára is látványosságot kínálva. Az este közeledtével aztán kinyitottak az italkimérések, majd zenélni kezdett a Varnyú Country, örökzöld slágereket kínálva a szilveszteri bulira készülőknek. Utóbbiak közé tartozott egy baráti társaság, a Balogh és Tömpe család, amelynek tagjai a gyerekekkel együtt énekeltek, mozogtak a zenére.

– Egyelőre itt bulizunk, s bár kisgyerekkel vagyunk, igyekszünk éjfélig fennmaradni – mondta Tömpe Géza.

Nemcsak fiatalok töltötték meg a teret, a kertvárosi nyugdíjasklub tagjai, Csiszár Sándorné, Kósa Istvánné és Ernyes Zoltánné is itt ünnepelt.

Fotó: Pezzetta Umberto

– Szeretjük az embereket, a jó hangulatot. Innen kimegyünk majd taxival Kósa Istvánné Klárihoz, nézzük a tévét, és ott köszönünk el az évtől – hallattuk Csiszár Sándornétól.

Tíz felé DJ Rebell retró diszkója adta meg a hangulatot, éjfél után pedig Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila, a Hevesi Színház művészei szórakoztatták a közönséget.

Fotó: Pezzetta Umberto

Tegnap este folytatódott a zenés műsor a Fekete Lakk­cipők Zenekar jóvoltából. 19 órakor a színpadon felsorakozott az önkormányzat képviselő-testülete. A város lakosságát Balaicz Zoltán polgármester köszöntötte. Mint mondta, bízik abban, hogy a 2018-as évet méltó módon búcsúztatta mindenki, és örömét fejezte ki, hogy újév napjának estéjére ismét megtelt a tér. Majd a hagyománynak megfelelően a város nevében üdvözölte az idei év első, Zalaegerszegen született kisbabáját.

 

Az egyházi áldást követően megkezdődött az elmaradhatatlan újévi tűzijáték. A köszöntő az Il Silenzio hangjaival ért véget, az ünneplőket zenés műsor szórakoztatta a továbbiakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában