Újévköszöntő beszéd

2019.01.22. 17:00

Sorsfordító döntésekről, fejlesztési tervekről esett szó Gyenesdiáson

Csapadékvíz-elvezető rendszerek és utak felújítása, sétányépítés, egészségügyi fejlesztések, klímatudatosságot erősítő szemléletformálás, új temetőkert és ravatalozó tervezése és a horgásztanya fejlesztése – e célokat szeretné megvalósítani a gyenesdiási önkormányzat idén – derült ki Gál Lajos polgármester újévköszöntő beszédéből.

Keszey Ágnes

dr. Takács Ágnes Gyenesdiás Nagyközségért kitüntetést vehetett át Fotó: A szerző

Mint minden esztendő elején, idén is újévköszöntő fogadásra invitálta a környékbeli települések polgármestereit és település életében meghatározó intézmények, szervezetek, vállalkozások képviselőit az önkormányzat. Jelentős fordulatokat hozott az elmúlt esztendő – így összegzett a polgármester beszédében, melyben bemutatott számos infrastrukturális fejlesztést, szólt kulturális -és turisztikai programokról, az önkormányzat, a helyi turizmus, a kulturális élet, civil szervezetek vállalkozások és sportolók sikereiről is. Úgy fogalmazott: több olyan kormányzati döntés is született, melyek sorsfordítóak lehetnek Gyenesdiás életében.

dr. Takács Ágnes Gyenesdiás Nagyközségért kitüntetést vehetett át Fotó: A szerző

A kiemelt tankerületi fejlesztési programban komoly fejlesztés valósulhat meg az általános iskolában, támogatást nyert egy Balaton-parti, gyenesdiási szálloda-fejlesztési projekt, a település részt vesz a Festetics-örökségre alapozott turisztikai projektfejlesztésben, valamint több jelentősebb vállalkozás is támogatásban részesül, mellyel innovációs fejlesztéseket tudtak elindítani a közel 20 hektáros gyenesdiási iparterületen.

- Fontos eredménynek tartom, hogy a menedzser szemléletű vezetéspolitikával, valamint a konszenzusra építő képviselő-testülettel már nyolcadik éve egy milliárd forint fölötti költségvetéssel rendelkezik önkormányzatunk. Stabil alapjainkat az előző időszakban közel három milliárd forintnyi pályázati összeg, a következő években, ennek dupláját is kitevő önkormányzati és befektetői fejlesztési forrás érkezhet Gyenesdiásra állami és Európai Uniós támogatások révén -emelte ki Gál Lajos, hozzátéve, hogy a település nagy várakozással tekint a jövőbe, hiszen jelenleg közel 600 millió forintos nagyságrendben 17 pályázat, valamint önerős fejlesztések megvalósulása zajlik. A településvezető beszéde után Gál Lajos a két közeli település: Vonyarcvashegy és Balatongyörök polgármesterével – Péter Károllyal és Biró Róberttel – közösen adta át a nemrégiben nyugdíjba vonult gyenesdiási gyermekorvos Horváthné dr. Takács Ágnes részére Gyenesdiás Nagyközségért kitüntető címet.

Az újévköszöntő eseményen köszöntőt mondott dr. Sifter Rózsa kormánymegbízott, dr. Simon Attila István szociális ügyekért felelős helyettes államtitkár és Manninger Jenő országgyűlési képviselő, a pohárköszöntőt Pácsonyi Imre, a Zala megyei közgyűlés alelnöke mondta el, és jelen volt Sáringer-Kenyeres Tamás, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat elnöke is. A beszédek után kötetlen beszélgetéssel zárult az est, s helyi és környékbeli vállalkozók által készített italokat és ételeket kóstolhattak a meghívottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában