Hamarosan megkapják a diplomájukat

2019.01.10. 11:30

Sikeresen túljutottak az utolsó vizsgákon a keszthelyi Georgikon végzősei

Sikeresen teljesítették az utolsó megmérettetést a Georgikon végzős hallgatói: hétfőn és kedden számoltak be a záróvizsgán a megszerzett tudásról.

Keszey Ágnes

Dr. Polgár J. Péter, a Georgikon kar dékánja

Fotó: Keszey Ágnes

Mindhárom képzési szinten tartottak záróvizsgát, és a diploma utáni szakirányú továbbképzések szakmérnök hallgatói is számot adtak tudásukról.

– A felsőoktatási szakképzésen négy szakunk van: három agrár és egy gazdaságtudományi terület. Az alapképzésben öt agrárszak, s egy gazdaságtudományi: a turizmus-vendéglátás szak van, mesterképzésben pedig öt szakon szerveztünk záróvizsgát – tájékoztatott dr. Polgár J. Péter dékán.

A legtöbb vizsgázó alapszakos volt, hiszen az ő képzésük 7 féléves, valamint az erre épülő keresztféléves mesterszakos hallgatók is nagyobb számban képviselték magukat. Legnagyobb létszámban a vidékfejlesztési szakok hallgatói vizsgáztak, így számukra két napig tartott a vizsga, a többi szak hallgatói már hétfőn teljesítették a követelményeket.

Dr. Polgár J. Péter, a Georgikon kar dékánja
Fotó: Keszey Ágnes

A Georgikonon 12 záróvizsga-bizottság előtt 133 hallgató mutatta be diplomadolgozatát, és fejtette ki válaszát a kihúzott tételre. Egy végzős kivételével mindenki sikeresen teljesítette az utolsó megmérettetést. A legtöbb hallgató így hamarosan kézhez kapja a diplomáját, de vannak, akiknek ehhez még hiányzik a nyelvvizsga.

– Az arány évek óta javul, de nem a belépőknél. A tanulmányaikat kezdő alapszakosok 40-50 százaléka rendelkezik nyelvvizsgával. A képzés évei alatt mi nyelvvizsgára felkészítő órákat tartunk díjmentesen, így ez az arány felmegy 80 százalékra, amire végeznek. Egy szakunk van, ahol nem ilyen jó a helyzet: a turizmus-vendéglátás szak, itt két szakosított nyelvvizsga a követelmény, ezt sokkal nehezebb teljesíteni – részletezte dr. Polgár J. Péter.

Ez az arány javulni fog, tette hozzá, de egyúttal többeknek problémát is jelenthet majd, amikor (2020-tól) csak nyelvvizsga birtokában lehet jelentkezni felsőoktatási képzésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában