Fejlesztések

2019.01.14. 10:00

Megújult utak és közvilágítás Újudvaron

Több útszakasz, illetve a település teljes közvilágítási rendszere is megújult a múlt év végén.

Pásztor András

Újudvaron a Fő utca felújított szakasza Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Mint arról Jakab Sándor polgármester beszámolt: december végére elkészült a Magyar Közút Zrt. kivitelezésében a Fő utca közel 800 méteres szakaszának felújítása, amit a vállalat az alsóbb rendű utak felújítására szolgáló keretből finanszírozott.

– Emellett egy belügyminisztériumi pályázat keretében felújítottuk az Öreghegyi utat, mintegy 170 méteres szakaszon, így a helyiek már jó minőségű úton tudják megközelíteni az óvodát, illetve a temetőt is – mondta Jakab Sándor, aki hozzátette: a közelmúltban a Fő út Dózsa György utca és a hegyi út közötti szakaszát is leaszfaltozták. – A belterületi utak felújítását nem fejeztük be, terveink szerint a Magyar Falu Program keretében további szakaszok rekonstrukciójára nyílik majd lehetőség – árulta el a polgármester.

Újudvaron a Fő utca felújított szakasza Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

A településen szintén az év végén megújult a közvilágítási rendszer is. Az önkormányzat szerződést kötött egy céggel, amely vállalta, hogy a faluban lévő közel 600 lámpatestet, új, nagy fényerejű, ugyanakkor energiatakarékos LED-lámpákra cseréli.

– A becslések szerint az új közvilágítási rendszer a korábbi energiafogyasztás harmadával üzemel, így az ebből keletkező megtakarításból 6-7 év alatt ki tudjuk fizetni a beruházás összértékét – magyarázta Jakab Sándor, aki hozzátette: az idén is több fejlesztést, beruházást terveznek a településen, s reményei szerint ehhez a pályázati források is rendelkezésre állnak majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában