Elkezdődött a beruházás

2019.01.28. 07:00

Megújul a letenyei Hóvirág Óvoda

Az önkormányzat 82 millió forint támogatást nyert a Hóvirág Óvoda Bajcsy utcai épületének fejlesztésére. A beruházás a közelmúltban elkezdődött.

Mirkó Imre

A Bajcsy utcai épületben már dolgoznak a munkások

Fotó: Mirkó Imre

A beruházás többek között érinti az óvoda vizesblokkjainak felújítását, az intézményben sószoba kialakítását, az udvari játékok és az óvodai kerítés megújítását, fotovoltaikus rendszer telepítését, a terasz felújítását és az akadálymentes gyalogos közlekedési feltételek megvalósítását. Mindezen felújítási munkákra sok-sok évet vártak az óvoda dolgozói.

A Bajcsy utcai épületben már dolgoznak a munkások
Fotó: Mirkó Imre

Azonban az sem elhanyagolható tényező, hogy a bírálati döntés során szembesült a képviselő-testület azzal, hogy a benyújtott pályázati támogatásnál jelentősen kevesebb forrást kaptak. A támogatási kérelmet eredetileg 200 millió forint összegre nyújtották be. A csökkentett támogatás magával hozta azt is, hogy a pályázatban vállalt műszaki tartalmat jelentős mértékben át kellett tervezni.

– Bízom abban, hogy a Magyar Falu Program lehetőséget ad az egyedutai óvoda épületének és udvari játékainak megújítására is – mondta Farkas Szilárd polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában