Három kategóriában lehet nevezni

2019.01.09. 09:00

Már készülnek a répafesztiválra Nagykanizsán

A miklósfai városrész Mindenki Házában január 19-én (szombat) tartják a 19. répafőző fesztivált, melyre a helyszínen ingyenesen lehet nevezni.

Benedek Bálint

A szervező, a Miklósfai Közművelődési és Városszépítő Egyesület gasztronómiai seregszemléjének résztvevői kerékrépából készített ételekkel versenyeznek. Az egyesület elnöke, Köteles Józsefné lapunknak elmondta: a miklósfaiak savanyított répája eltér a másutt hagyományosaktól, hiszen itt az ecet helyett egy speciális recept alapján kovászt használnak a háziasszonyok. Az így készült alapanyag másfajta karaktert biztosít a kerékrépás ételeknek.

– Teljes gőzzel készülünk, hogy a tradicionális fesztivál az előző évekhez hasonlóan nívós legyen – folytatta Köteles Józsefné. – Az idén nem lesz előnevezés, hanem a viadal napján 10-től 14 óráig két adag ételt lehet leadni a zsűrinek. Ennél többel is érkezhetnek a nevezők, ugyanis a szakértők mellett a közönség is díjazhatja majd a finomságokat. Ezúttal három kategóriában: hagyományos egytál répaétel savanyított répából, répából készült ételkülönlegességek, valamint répás rétes és répás édességek kategóriájában várjuk az érdeklődők jelentkezését.

A szervező hozzátette: az ugyancsak díjtalanul látogatható kulturális programok 16 órakor kezdődnek, a közönségnek ezután lesz lehetősége megkóstolni és értékelni a nevezők répaételeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában