Szép évet zártak

2019.01.31. 08:00

Közgyűlést tartott a Miklósfai Kertbarát Kör

A múlt hét végén tartották a miklósfai Mindenki Házában a Dr. Kotnyek István Miklósfai Kertbarát Kör közgyűlését.

Horváth-Balogh Attila

Képünkön Németh József elnök ismerteti a tagsággal az elmúlt év eredményeit és a tervezett programokat

Fotó: ZH Archív

A közgyűlésen Németh József, a civil szervezet elnöke beszámolt a tagságnak az éves munkáról, az egyesület pénzügyi helyzetéről és a 2019-re tervezett programokról.

– Nagyon szép évet zártunk, 12 rendezvényünk volt – bocsátotta előre Németh József. – Borkóstolók, borversenyek, pálinkamustra, kirándulások, a családi napunk – mind-mind a tagság tudásának gyarapítását, a kertbarát közösség építését szolgálta. Tavaly ősszel immár második alkalommal rendeztük meg az újbor-mustránkat, ami egy libacombos vacsorával bővült – ezen nagyon sokan voltunk, majdnem százan, ami igazán jólesett, mert az év első felében nem úgy alakult a tagság aktivitása, ahogy vártuk. Mindenesetre az újbor- és a pálinkamustra látogatottsága erre a tendenciára alaposan rácáfolt. Jól sikerült a borversenyünk is, habár sok aranyérem itt nem született, de a borok többsége ezüst minősítést kapott, ami azért jó eredmény.

Képünkön Németh József elnök ismerteti a tagsággal az elmúlt év eredményeit és a tervezett programokat Fotó: ZH

Az elnök jelezte: idén is megrendezik a programjaikat. Ezek közt újdonságként jelent meg a disznóvágás, amit január elején rendeztünk, ez is nagy érdeklődésre tartott számot a hozzá kapcsolódó disznótoros vacsorával együtt. Szintén új elem a nótaest, amit tavaly ősszel szerettek volna megrendezni, de akkor nem találtak megfelelő időpontot. Kérdésünkre azt válaszolta, szerencsésnek érzik magukat, hiszen egyre több fiatalt sikerül bevonni a munkába.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában