Hagyomány

2019.01.03. 17:30

Kéményseprők jártak a zalaegerszegi polgármesternél

Régi hagyomány, hogy az új év elején kéményseprők látogatják meg a polgármestert. A látogatás most sem maradt el, csütörtökön került rá sor.

Hajdu Péter

Kovács József, Kerkai László és Balaicz Zoltán pezsgős koccintással köszöntötték az új évet Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

Kovács József, a katasztrófavédelem kéményseprő szervezetének Zala megyei vezetője, valamint Kerkai László kéményseprő mester látogatta meg délelőtt Balaicz Zoltán polgármestert. A szakemberek szerencsét és sikerekben gazdag új esztendőt kívántak a városvezetőnek, s rajta keresztül minden lakosnak, majd egy pohár pezsgővel koccintottak. Kovács József kérdésekre válaszolva többek között a kéménytüzek veszélyéről szólt, elmondta, egyik fontos feladatuk ezek megelőzése. Közölte, több mint húsz kéménytűz volt tavaly, de egyik sem hagyta el a kéményt, s nem okozott nagyobb szerencsétlenséget, és a szén-monoxid mérgezés sem okozott halálos balesetet a megyében.

Kovács József, Kerkai László és Balaicz Zoltán pezsgős koccintással köszöntötték az új évet Fotó: Pezzetta Umberto/Zalai Hírlap

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában