Az éves közgyűlésen a horgászrend változásairól is szó esett

2019.01.22. 08:00

Jelentősen nőtt a Kéthatár-tó Horgászegyesület taglétszáma

Több mint ötvenszázalékos növekedést mutat a felnőtt területi jegyet váltó horgászok száma a Kéthatár-tavon, ez az elmúlt év egyik fontos eredménye – derült ki az Alsó- és Felsőszenterzsébet, valamint Kerkafalva közötti állóvíz horgászati jogával rendelkező egyesület elnöki beszámolójából.

Gyuricza Ferenc

Nemes Kálmánt öt évre megerősítették elnökként Fotó: GYF/Zalai Hírlap

A Kéthatár-tó Horgászegyesület vasárnap éves közgyűlést tartott, ahol a tavaly megválasztott elnök, Nemes Kálmán számolt be a 2018-as tevékenységről. Mint mondta: a taglétszám örvendetesen alakult. A 136 állami jegyet váltó horgász közül 128 igényelt területi jegyet (106 felnőtt, öt ifjúsági, 17 gyermek). Ez korábbi tagok újbóli aktivizálódásából adódik, de köszönhető a tó növekvő vonzerejének (folyamatos halasítás, az állomány állandó pótlása) is. Már annak a lehetősége is felmerült, hogy az esetleges zsúfoltság elkerülése érdekében maximálni kellene a taglétszámot vagy a kiadható területi jegyek számát.

Nemes Kálmánt öt évre megerősítették elnökként Fotó: GYF/Zalai Hírlap

Nemes Kálmán elmondta: többszöri telepítés során összesen 2320 kg 3. nyaras pont, 1090 kg 2–3. nyaras fehér apróhal és ezer darab 1. nyaras balin került a mintegy 5,5 hektár vízfelületű tóba. Ezeket részben a Sporthorgász Egyesületek Vas Megyei Szövetsége finanszírozta, miután a helyi egyesület ehhez tartozik. Az elnök a horgászrendet érintő változásokról is beszélt. Elmondta: eddig a hét kilo­gramm feletti pontyokat kellett visszahelyezni a fogás után a vízbe, míg ez évtől a hatvan centiméter feletti egyedekre vonatkozik ez a szabály.

A közgyűlés tisztújító jelleggel is zajlott. A tagság döntése értelmében a következő öt évben is Nemes Kálmán töltheti be az elnöki tisztet, alelnöknek Őr Józsefet, titkárnak Bek Györgyöt, gazdasági felelősnek Gaál Dezsőt választották. A horgászmesteri feladatokat Németh Róbert látja el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában