Egyszerűbb lesz az igénylés

2019.01.22. 12:00

Ezek a változások várhatók az Egerszeg kártyánál

Márciustól megváltozik az Egerszeg kártya igénylésének módja a megyeszékhelyi polgármesteri hivataltól kapott tájékoztatás szerint.

AG

A közgyűlés tegnap egyebek mellett arról határozott, hogy a Deák-könyvtárban is elfogadják majd az Egerszeg kártyát Illusztráció: Katona Tibor/Zalai Hírlap

Fotó: Katona Tibor/Zalai Hírlap

A városban különféle kedvezményekre jogosító plasztiklapot például gyorsabban, egyszerűbben, kényelmesebben lehet majd beszerezni, mert az eddigi személyes ügyintézés mellett elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül is igényelhető lesz az Egerszeg kártya. Egy ügyfélkapus belépéssel a többi családtag igénye is benyújtható. A jelenlegi bélyeges érvényesítés megszűnik, minden esetben új kártyát adnak ki, ennek érvényessége pedig a kibocsátás napjától számított három évig terjed.

A bélyeggel érvényesített kártyák a lejárati időig továbbra is használhatók. Például 2019-es bélyeggel a kártya a 2020-as év vonalkód feletti hónap, napjáig érvényes. A három évre szóló kártya előállításának egyszeri költsége 2000 forint.

A kártyához kapcsolódó kedvezmények változatlanok maradnak. A kártya díjából 50 százalék kedvezményt kapnak a 62 évnél idősebbek. A fogyatékossági támogatásban részesülők – igazolás bemutatásával – továbbra is díjmentesen igényelhetik a kártyát. Elektronikusan benyújtott kérelem esetén az igazolások másolatát 8 napon belül el kell juttatni az [email protected] e-mail címre, ellenkező esetben a kérelmet elutasítják. Személyes igényléskor a lakcímkártya bemutatása kötelező, fizetni bankkártyával is lehet, míg elektronikus igénylés esetén kizárólag bankkártya használható. További változás, hogy az elkészült Egerszeg kártya a személyes átvétel mellett postai kézbesítéssel is kérhető. Az érvényességi idő lejártát követően újabb kártyát kell igényelni, mely szintén 3 évig használható fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában