Advent igaz üzenete

2018.12.18. 09:00

Tegyünk mások érdekében, szeretetből, önzetlenül – Az időseket köszöntötték Reszneken

Szépkorúak ünnepével kötötte össze hagyományos falukarácsonyi rendezvényét vasárnap Resznek önkormányzata. A program ünnepi ebéddel kezdődött, majd Lendvai Zoltán plébános tartott szentmisét a 300 lakosú község kultúrházában.

Gyuricza Ferenc

A reszneki fiatalok a falukarácsonyi műsor közben

Forrás: Zalai Hírlap

Fotó: Gyuricza Ferenc

A szépkorúak köszöntése a szentmisét követően kezdődött. Kercsmár István polgármester elismerően szólt azokról, akik sok évtizedes munkájukkal hozzájárultak a falu gyarapodásához. Beszélt a megbecsülés és a törődés fontosságáról, majd külön is köszöntötte a legidősebb jelenlévőket, a 88 esztendős Szunyogh Józsefnét és a 77 éves Szunyogh Gyulát, valamint az idén aranylakodalmukat ünneplő, azaz éppen ötven esztendeje egybekelt Szőke és Budaházi házaspárt is.

A reszneki fiatalok a falukarácsonyi műsor közben
Fotó: Gyuricza Ferenc / Z

A szépkorúak köszöntője a falukarácsonyi programmal folytatódott Segítség a családnak, ezen a helyi fiatalok mellett felkért szereplők – Lakatos Szibilla és a Kis Tündérek, Miholicsné Virág Valéria, illetve Herman Gréta – működtek még közre. A falukarácsony alkalmából a polgármester húsz személynek mondott külön köszönetet, illetve nyújtotta át az önkormányzat ajándékát.

– Egy olyan kis közösség, mint amilyen a miénk, nem tudna létezni összefogás, illetve önzetlen, tettre kész személyek nélkül – mondta a polgármester. – Resznek a programjaival és a megvalósult fejlesztési terveivel évről évre bizonyítja, a faluban élnek olyanok, akik számára fontos a helyi közélet minősége és gazdagsága, akik fontosnak tartják, hogy tegyenek, dolgozzanak a közösségért. Mindezt önzetlenül teszik, anélkül, hogy viszonzást várnának érte. Ez az advent igazi üzenete: tegyünk mások érdekében, szeretetből, önzetlenül.

A Félkótás Banda citerazenekar Lendvajakabfán lépett fel az adventi
programban

A Resznekkel szomszédos Lendvajakabfán ugyancsak adventi programot tartottak a hét végén. Az önkormányzat megvendégelte a falubelieket, majd a Félkótás Banda citerazenekar szórakoztatta a közönséget műsorával.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában