Jubileum

2018.12.03. 07:00

Húsz esztendeje szolgálja a falut a Szilvágyért Egyesület

Összevont rendezvényt tartott szombaton a göcseji település, hiszen nemcsak a helyi szépkorúakat köszöntötték, de a Szilvágyért Egyesület és az annak keretében működő népdalkör húszéves jubileumát is megünnepelték.

Gyuricza Ferenc

Dr. Pál Attilától Péntek Katalin polgármester (balra), Magyar Attiláné és Németh Dezső vette át az emlékplakettet Fotó: Gyuricza Ferenc

Először Vigh László ország­gyűlési képviselő mondott beszédet, aki a szépkorúakhoz szólva az advent beköszöntéhez kapcsolta mondandójának egy részét. Kitért arra, hogy karácsonykor megváltozik a nappalok és éjszakák hossza, a sötétséget legyőzi a fény, az ember lelkét pedig a szeretet érzése árasztja el. A képviselő azt kérte hallgatóságától, legalább advent idején napi egy jó cselekedettel próbálják még jobbá tenni a világot.

A szépkorúak ünnepe kapcsán az önkormányzat és a Szilvágyért Egyesület külön köszöntötte a falu legidősebb lakóját, a 91 éves Lukács Istvánnét, s a rendezvényen jelen lévő legidősebb férfit, az 1932-ben született Bertók Bélát.

Dr. Pál Attilától Péntek Katalin polgármester (balra), Magyar Attiláné
és Németh Dezső vette át az emlékplakettet Fotó: Gyuricza Ferenc

A Szilvágyért Egyesület és a népdalkör húszéves jubileuma kapcsán dr. Pál Attila, a megyei közgyűlés elnöke mondott beszédet. A közösség megtartóerejét emelte ki, de szólt arról is, hogy a falvakban maradásnak olyan feltételein dolgoznak, mint a családtámogatási rendszer vagy az elérhető munkahelyek megléte. Dr. Pál Attila ezt követően Zala Megye Címere emlékplakettet adományozott az egyesületnek. A köszöntéshez a muravidéki testvérfalu, Völgyifalu népdalköre is csatlakozott, a település magyar nemzetiségi közössége képviseletében Szabó Ferenc adott át ajándékot a népdalkörnek. Az önkormányzat pedig a dalkör azon nyolc tagját ajándékozta meg, aki az alapítás óta kivette részét a munkából, s a három időközben elhunyt tagjukról is megemlékeztek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában