Ökotudatosság, környezeti nevelés és játék

2018.11.28. 17:30

Szobrot, klímasétányt, játszóteret és tankertet adtak át Gyenesdiáson

A gyerekek szórakoztatására és a környezeti nevelés segítésére, az ökotudatosság erősítésére készültek el azok a fejlesztések, melyeket kedden adtak át Gyenesdiáson.

Keszey Ágnes

Az iskolások örömmel vették birtokba a játszóteret: képünkön Gaál Janka (a mászókán) és Laczkó Gréta

Az iskola melletti- a neves zalai ornitológusról elnevezett – Palkó Sándor sétány volt az átadóünnepség helyszíne: itt állították fel az 1830-ban született és 50 éves korában elhunyt Gödörházy Antal, a település első jegyzője és vándortanítója mellszobrát, Túri Török Tibor alkotását. Mindkét hajdani személyiséget, s az oktatásban, az ökotudatos nevelésben betöltött szerepüket méltatta Gál Lajos polgármester ünnepi beszédében. Hangsúlyozta, hogy munkásságuk arra kötelezi az iskolát és a települést, hogy az oktatás minőségét egyre javítsák, a környezettudatosságot is szem előtt tartva.

Lancz Tamás és Gál Lajos leplezte le Gödörházy Antal mellszobrát
Az iskolások örömmel vették birtokba a játszóteret: képünkön Gaál Janka (a mászókán) és Laczkó Gréta

Ennek jegyében készült el a klímasétány is: az iskolások leplezték le azokat a táblákat, melyek Földünk és Gyenesdiás környezeti problémáit, a környezetpusztítás elleni lehetőségeket ismertetik, fejlesztve az ökotudatosságot, ráirányítva a figyelmet az energiahatékonyságra, a természetvédelem fontosságára és módjaira. Néhány méterrel arrébb pedig a gyerekek birtokukba vehettek egy új játszóteret, mely egy helyi vállalkozó felajánlásának segítségével készült el. Az iskola udvarán pedig egy tankertet adtak át, melyet Lancz Tamás, az intézmény igazgatója mutatott be. Helyet kapott itt rovarhotel, meteorológiai megfigyelő állomás, madármegfigyelő házikó, valamint egy fűszer-és növénykert. Gál Lajos érdeklődésünkre elmondta: a fejlesztések összköltsége ötven millió forint volt, mely részben vállalkozók segítsége, valamint pályázati támogatás, s a település költségvetéséből származó forrás volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában