Példát mutattak

2018.11.19. 07:00

Beszámolónk az idei Zala megyei Prima díj átadójáról

A HSMK színháztermében pénteken tizenharmadik alkalommal tartották meg a Zala Megyei Területi Prima Díj ünnepélyes gálaestjét, melyen több elismerést is átadtak.

Benedek Bálint

Az év legjobb vállalkozóit is elismerték. A díjazottak a szervezők között: Vaski János (balról), Moór András, Kocsi Attila, Péntek Attila, Péntek Károly, Asperján László, Binder Zoltán, Kováts Miklós, dr. Virág Ernő Jenő és Doucha Ferenc. A képről hiányzik: Veres Huba Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Az ünneplő publikumot elsőként Dénes Sándor polgármester köszöntötte. Mint elmondta: a Zalai Prima Díj célja és küldetése, hogy azokat a példaképeket és kiválóságokat állítsa középpontba, akiknek a teljesítménye, emberi tartása és értékrendje követendő lehet mindenki számára.

A szervező, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Zala Megyei elnöke, Doucha Ferenc szerint egy kiváló emberi teljesítmény akkor tud megszületni és valósággá válni, ha valaki vagy valakik egy álomért megmozdítják teljes testi és szellemi energiáikat, és szorgalmukkal, kitartásukkal elérik az általuk kitűzött célt.

Cseresnyés Péter miniszterhelyettes beszédében az előtte szólókhoz kapcsolódva méltatta az országos Prima Primissima Díj nyomán megalapított Zalai Prima Díjat. Hozzátette: a vállalkozók az elismerések odaítélésével példát állítanak. Mecénási szerepet vállaltak, s bemutatják azokat az embereket, akik az élet más területein kiemelkednek az átlagból, kiválóbbak voltak a kiválóknál.

Az év vállalkozója díjak

Ezt követően az év vállalkozója díjakat adták át a 2018-ban legjobb teljesítményt nyújtó gazdasági szervezeteknek. Elismerést kapott: MAGNETIC Áruházak Kereskedelmi Kft., Asperján László egyéni vállalkozó, Binder Zoltán egyéni vállalkozó, MA-Szin Színterező Kft., KM Light Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., Moór Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Zala-Kraft Kereskedelmi Kft.

Tudomány, kultúra, művészet, sport és média

A tudomány, kultúra, művészet, sport és média kategóriákban Prima-díjra jelölt 10 jeles zalai személy és szervezet – Eraklin Táncklub Egyesület, Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola, Thúry György Vitézlő Oskola, dr. Fincza Zsuzsa újságíró, dr. Gyimesi Endre, a Pannon Írók Társasága elnöke, történész, Károlyfi Zsófia festőművész, grafikus, író, Kelemen László építészmérnök, dr. Lubics Szilvia ultramaratonista, Pap Lujza színésznő és dr. Rashed Aref szívsebész főorvos – munkáját kisfilmek segítségével ismerhette meg a közönség.

Az év legjobb vállalkozóit is elismerték. A díjazottak a szervezők között: Vaski János (balról), Moór
András, Kocsi Attila, Péntek Attila, Péntek Károly, Asperján László, Binder Zoltán, Kováts Miklós, dr.
Virág Ernő Jenő és Doucha Ferenc. A képről hiányzik: Veres Huba Fotó: Szakony Attila/Zalai Hírlap

Közönségszavazás

A Zalai Hírlap évek óta médiapartnere a Zalai Prima Díjnak, és a kezdetektől koordinálja a közönségszavazást. A jelöltekre a zaol.hu internetes felületen voksolhattak olvasóink. Ennek alapján összesen 1779 szavazat érkezett, ezek közül a legtöbbet, 545-öt Dr. Rashed Aref kapta, így a főorvos lett az idei év közönségdíjasa. A szavazók közül a zalaegerszegi Török Annamáriát sorsolták ki, ő a VOSZ ajándékát vehette át.

Fő díjazottak

Ezután a színpadon már a legkiválóbbakat díjazták. A Zalai Prima Díj fő díjazottjai: Dr. Rashed Aref, Károlyfi Zsófia és dr. Lubics Szilvia lettek. A kiválóságot jelképező Kincsem versenyló szobra mellé 1-1 millió forint pénzjutalmat is kaptak. A VOSZ Zala megyei elnöksége nevében különdíjat vehetett át a nagykanizsai Thúry György Vitézlő Oskola, továbbá ajándékot kapott dr. Gyimesi Endre, aki az évtizedek során segítette a megyei szervezet munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában