Feltétel nélküli támogatást köszönhetünk nekik

2018.11.24. 07:00

Az advent előtt az időseket köszöntötték Nován

A világ legjobb tanítói között feltétlenül ott vannak a nagyszülők, ők adják a család melegét, erősítik a szeretetet, erősítik a biztonságérzetet. Átadják mindazt, amit saját életük során megtanultak, megtapasztaltak.

Gyuricza Ferenc

Lendvai Jenőné polgármester és Sőre László alpolgármester a 92 éves Lukács Lászlót külön is köszöntötte Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

Többek között ezekkel a gondolatokkal köszöntötte a Nován élő szépkorúakat tegnap délután Lendvai Jenőné, a göcseji település polgármestere. A mintegy nyolcszáz lakosú községben régi hagyomány, hogy az adventi időszak beköszönte előtt ünneplik a helyi idős korú lakókat.

Ezúttal az óvodások, az iskolások, a Göcsej Szíve Dalkör, valamint Egri József operett- és musicalénekes szórakoztatták műsorukkal a megjelenteket.

Lendvai Jenőné polgármester és Sőre László alpolgármester a 92 éves Lukács Lászlót külön is köszöntötte Fotó: Gyuricza Ferenc/Zalai Hírlap

A település polgármestere ezt megelőzően mondott ünnepi beszédet, melyben azt is kiemelte: tudást és tapasztalatot köszönhetünk az előttünk járó generációknak.

– Adtak szeretetet, melegséget, állandóságot, biztonságérzetet, feltétel nélküli támogatást, törődést, vigasztalást, derűt, bizalmat, megértést – folytatta a polgármester. – Adtak a gyerekeiknek, az unokáiknak, a tágabb család tagjainak, szomszédoknak, barátoknak, ismerősöknek, de sokszor még az ismeretleneknek is.

Az ünnepi beszédet követően Lendvai Jenőné Sőre László alpolgármesterrel együtt külön is köszöntötte a település legidősebbjeit, a 92 esztendős Lukács Lászlót, valamint a 97. életévét betöltött Galamb Ferencnét. Utóbbi helyett lánya vette át az önkormányzat ajándékát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában