Erdei iskola egy hónapig

2018.10.05. 08:00

Természeti élményeket szereztek az Eötvös diákjainak

A természetben ünnepelte az állatok világnapját az Eötvös általános iskola diákserege. Az elmúlt hetekben kedden és csütörtökön 2-2 osztály buszozott ki a Botfára, az erdei suliba.

Fincza Zsuzsa

Találkozás a vörösbeggyel Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

A környezetvédelmet szívügyének tekintő kertvárosi tanintézet idén már egy egész hónapot a glóbuszunk flórája és faunája előtti tiszteletadásnak szentelt.

– Tavaly az 1-5. osztályosokat hoztuk el a Mindszenty Ifjúsági Ház erdei kurzusára, ahol a gyerekek olyan jól érezték magukat, hogy élménybeszámolójuk hatására a szülők és a többi osztály tanulói szinte kikövetelték, hogy az idén mindenki részt vehessen rajta – tájékoztatott az ötletgazda, Járiné Lévai Marianna biológia és földrajz szakos tanár.

Találkozás a vörösbeggyel Fotó: Fincza Zsuzsa/Zalai Hírlap

Szopka Fanninak a 7. c-ből a biológia a kedvenc tantárgya, így az erdei iskola minden percét élvezte, de legjobban a madárgyűrűzés tetszett neki. A 7. a osztályosok közül többen büszkén mesélték, hogy már mentettek meg madarakat, egyikük egy cinegét a macska szájából és egy indákba gabalyodott fácánt. Ezúttal csilpcsalpfüzikének, vörösbegyeknek és cinegéknek adták vissza a szabadságukat – az apróságok a gyűrűzés után a tenyerükből repültek el.

– Az Eötvös-iskola az első között kérte, hogy madáretetőket, odúkat telepítsünk az intézet köré, tartottunk a diákoknak bemutatókat, gyűrűzést – említette dr. Illyés Zoltán, az ifjúsági ház és az erdei iskola vezetője. – Az erdei iskolában izgalmas és aktuális témákkal is vártuk a gyerekeket. Ismerkedhettek a madarakkal, az erdők hete apropóján az őszi erdő kincseivel, a gombákkal, beszélgettünk a nagyvadakról, a szarvasbőgésről, majd 5,5 kilométer hosszú kincskereső túrán fedezték fel a környék értékeit, barangolva a botfai rengeteget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában