Szabadidős létesítményt avattak

2018.10.29. 07:00

Parkavatás a zalaegerszegi Kodály utcában

Szombaton avatták fel a megyeszékhelyi Kodály utcában a 18 millió forintos önkormányzati forrásból felújított parkot, szabadidős teret és a bekerített kutyafuttatót.

Arany-Horváth Zsuzsanna

Vigh László, ifj. Sándor Dénes György és Balaicz Zoltán égerfát ültetett a kis tér padjai mellé a Kodály utcában Fotó: Katona Tibor

A Kodály utca dombos terének felújítása 3 éve merült fel, majd az itt élő mintegy 600 fős lakóközösséggel egyetértésben ifj. Sándor Dénes György önkormányzati képviselő 18 millió forintot gyűjtött, szombaton pedig Balaicz Zoltán polgármesterrel és Vigh László országgyűlési képviselővel együtt átadhatta rendeltetésének a térköves járdák, padok, szabadtéri sütő, az újonnan körbekerített sportpálya, s a mellette körbekerített, agility pályás kutyafuttató alkotta, szabadtéri kikapcsolódást nyújtó együttest. Így javulhat itt az elhanyagoltság miatti nem kielégítő közbiztonság.

Vigh László, ifj. Sándor Dénes György és Balaicz Zoltán égerfát ültetett a kis tér padjai mellé a Kodály utcában Fotó: Katona Tibor

A továbbiakban a közvilágítás újul meg, térfigyelő kamerarendszert építenek, bővül a játszótér és aszfaltozott sportpálya létesül. Az élhető lakókörnyezet fontosságát hangsúlyozva az országgyűlési képviselő jelezte, a befektetők ma már elsőrendű szempontként vetik fel azt, hogy egy város milyen környezetet biztosít a lakóinak, tehát a cégek, vállalatok ide költőző munkatársainak. Az átadási ceremónián a Zalai Táncegyüttes, a Harangláb Népzenei Együttes valamint Debrei Zsuzsanna és Hertelendy Attila színművész adott műsort.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában