Erdős szakasz

2018.10.05. 07:00

Összeérnek a fák lombjai: olvasói panaszt kaptunk

Egyik olvasónk panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, a Zalaegerszeg és Egervár közötti 74-es főút erdős szakaszával kapcsolatban.

Magyar Hajnalka

A fákat le kell gallyazniuk az erdőgazdálkodóknak Fotó: PU/Zalai Hírlap

Tapasztalata szerint az út fölött a fák lombjai összeérnek, a szelesebb napokon leszakadt ágak hevernek az út szélén. Olvasónk két gyermekkel utazik minden reggel és este, ezért tölti el aggodalommal a helyzet. Azt is észlelte, hogy a sok nyári csapadék miatt egyes részeken a fák törzsei az út felé borulnak. A télre gondolva felvetette, hogy a belógó faágak lesodorhatják a kamionok tetejéről a feltapadt havat, jeget.

A fákat le kell gallyazniuk az erdőgazdálkodóknak Fotó: PU/Zalai Hírlap

Ez pedig veszélyezteti a mögöttük haladók biztonságos közlekedését. Kéri, hogy az illetékesek intézkedjenek a sokakat érintő ügyben. Az észrevételt eljuttattuk a Magyar Közút Nonprofit Zrt.- hez, ahonnan az alábbi választ kaptuk. „Társaságunk munkatársai a helyszíni szemlén megállapították, hogy az érintett fák nem a társaságunk által kezelt területen vannak. A közúti közlekedésről szóló törvény szerint a közút mellett fekvő ingatlan tulajdonosa köteles a saját költségén elvégezni az ingatlanán lévő fákon és növényzeten az út állagának védelme és a közúti forgalom biztonsága érdekében szükséges gondozási munkákat. Helyszíni szemlénket követően felszólítjuk az erdőgazdálkodókat, hogy a közúti közlekedésre veszélyt jelentő fákat gallyazzák le” – áll a levélben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a zaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában